Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Reprezentace začne přípravu s předstihem, v kempu je šestnáct hráčů

Praha - Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik pozval na první soustředění před mistrovstvím světa šestnáct hráčů, mezi kterými je i nováček Jiří Sekáč ze Lva Praha. Vedle dvacetiletého bývalého juniorského reprezentanta byli pozváni převážně zkušení hráči v čele s Tomášem Rolinkem, Jiřím Novotným nebo Petrem Koukalem. Národní tým měl původně zahájit přípravu na MS až v pondělí 25. března. Poté, co pro řadu hráčů skončila klubová sezona nezvykle brzy, posunul Hadamczik začátek o týden dříve.

Pozvaná šestnáctka se tak sejde již 18. března v Praze, kde se bude připravovat do čtvrtka. V následujícím týdnu se hokejisté přesunou do Kravař. "Musíme začít prakticky od začátku a snažit se hráče dostat do kondice a do pohody. Většina z nich totiž má už čtrnáct dní volno," řekl Hadamczik. V Praze budou hráči trénovat jednofázově, ale na ledě by měli být vždy dvě hodiny, v Kravařích poté dvoufázově.

V týmu je momentálně šest hráčů Lva Praha, trojice z Doněcku nebo dva hráči Slovanu Bratislava. Jen dva hokejisté - brankář Jakub Kovář a útočník Rolinek - působili v české extralize. Počet zástupců z jediného českého klubu v KHL se ale může ještě rozšířit. Hadamczik by rád pozval i brankáře Jakuba Štěpánka. "Ten ale odjel na dovolenou, takže spolu budeme mluvit, až se vrátí. Byl bych rád, aby se k nám připojil," přiznal Hadamczik.

Ze zdravotních důvodů se omluvil jen Ondřej Němec, který podstoupil operaci ramena. "Bez ohledu na to je to ale nejtěžší sezona, kterou u reprezentace absolvuji. Základní část NHL končí až těsně před mistrovstvím světa, v Evropě vypadla spousta hráčů hodně brzy," uvedl Hadamczik, který potvrdil, že do týmu počítá i se Zdeňkem Kutlákem, Zbyňkem Irglem a Lukášem Krajíčkem. Ti se k mužstvu připojí zřejmě na dalším srazu v Kravařích. Teoreticky je ale možné, že budou trénovat i v Praze.

První zápasová prověrka čeká reprezentaci 3. a 4. dubna, kdy se v Jindřichově Hradci utká s Lotyšskem. Poté nastoupí dvakrát proti Německu (12. a 13. dubna), dvakrát proti Slovensku (18. a 20. dubna) a generálkou na MS budou České hokejové hry, které se uskuteční od 25. do 28. dubna v Brně.

Nominace české reprezentace na první soustředění před MS:

brankář: Jakub Kovář (České Budějovice)

obránci: Jakub Krejčík, Jakub Nakládal (oba Lev Praha), Jan Kolář (Donbass Doněck), Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava), Marek Trončinský (Jugra Chanty-Mansijsk)

útočníci: Jiří Novotný, Tomáš Rachůnek, Jiří Sekáč, Petr Vrána (všichni Lev Praha), Václav Nedorost, Lukáš Kašpar (oba Donbass Doněck), Michal Vondrka (Slovan Bratislava), Tomáš Rolinek (Pardubice), Petr Koukal (Neftěchimik Nižněkamsk), Milan Gulaš (Metallurg Magnitogorsk).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články