Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Reprezentace už je v Soči, hokejisty hala Bolšoj zaujala

Soči - Čeští hokejisté si poprvé zatrénovali v dějišti Channel One Cupu a únorových olympijských her v Soči a zabydleli se v kabině, kterou budou obývat i za necelé dva měsíce při vrcholu sezony. Hala Bolšoj pro 12 tisíc diváků, zvenku aktuálně nasvícená logem turnaje a vlajkami Ruska, Česka, Švédska a Finska, i celý areál reprezentanty zaujaly.

Bolšoj Ice Palace v Soči
zdroj: Getty Images

"Zázemí haly a okolí vypadá nádherně. Jsme tady chvíli, ale co jsme viděli z autobusu, vypadá to moc hezky," řekl dvaačtyřicetiletý útočník Petr Nedvěd. Cestou na večerní trénink se hráči mohli pokochat barvou světel celého areálu moderních staveb Olympijského parku. V Soči výpravu přivítalo slunné počasí. "Když jsme přijížděli z letiště, tak jsme viděli palmy, moře a promenády. To není v Rusku moc obvyklé, takže určitě ty olympijské hry budou mít úroveň a Rusové vybrali dobré místo," řekl obránce Ondřej Němec, který jako hráč Čerepovce a nyní Lva Praha v KHL procestoval v Rusku mnoho destinací.

"Akorát jsem zvědavý, jaké bude počasí. Když je teď patnáct stupňů, tak jsem zvědavý, jak to bude za dva měsíce. Rusové vyhlašovali, že to bude nejlepší olympiáda v historii, tak uvidíme. Hala (Bolšoj) je nádherná, určitě jedna z top tří, které jsem v Rusku zažil," uvedl Němec. "Je to úplně nová a moderní hala. Trochu mi připomíná ty klasické ruské, je podobná jako Chodynka v Moskvě. Je znát, že to tu zatím není příliš zabydlené," doplnil jej klubový spoluhráč Jiří Novotný.

Z kabiny to mají hokejisté jen pár kroků k ledu. "Je dostatečně velká. Pohodlí, které budou kluci potřebovat, tam budou mít. Spokojenost se zázemím je," připojil Nedvěd, který startoval už na olympijských hrách v roce 1994 v Lillehammeru. Tehdy ale hájil barvy Kanady, teď nechybí v širším kádru českého týmu. V hale Bolšoj se musí nachystat na hru na hodně širokém kluzišti. "Na první dojem si člověk říkal, že nevidíme ani na konec hřiště. Je to úplně něco jiného než v Praze, bude to jiný hokej. Musíme si zvykat, že na tomto hřišti se budou hrát olympijské hry a musíme změnit taktiku," prohlásil kouč Alois Hadamczik.

"Led je obrovský, připadá mi to jako ve Vítkovicích a na Spartě. Vjedeš do rohu a za týden se budeš vracet nazpátek. Bude to asi hodně o bruslení," usmíval se Nedvěd. Po příletu se ubytovali hokejisté v hotelu Vesna Adler, cesta do haly Bolšoj jim zabrala půl hodiny. Stejně jako další účastníci turnaje museli projít zpřísněnou kontrolou, které už probíhají v olympijském režimu. "Bezpečnostní služba přišla se psy, proběhli autobus a otevřeli všechny prostory. Všichni jsme opustili autobus a museli projít rentgenem," uvedl manažer týmu Jan Černý. "Trochu mě to překvapilo, ale oni to asi berou jako generálku na olympiádu. Nic s tím neuděláme," řekl útočník Jiří Novotný.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští hokejisté poznávají olympijskou halu Bolšoj
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články