Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Reprezentace se sešla před olympijskou generálkou, chybí Irgl

Praha - Bez útočníka Zbyňka Irgla se sešli čeští hokejisté na srazu v pražské Tipsport Aréně před Channel One Cupem, který zahájí ve čtvrtek v O2 areně proti Finsku. Útočník Dinama Minsk má problémy se zánětem a o jeho startu na turnaji se rozhodne až v příštích dnech. Proti Finům Irgl určitě nenastoupí, vrací se do Minsku a případně by se k mužstvu připojil až v Rusku.

Petr Nedvěd
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Má zánět v určité části těla, dobírá antibiotika. Lehce trénoval, ale nehrál poslední dva zápasy," řekl novinářům kouč národního týmu Alois Hadamczik. Bude čekat, zda zabere léčba. Pokud by Irgl byl v pořádku, přicestoval by z Minsku přímo do Soči. "Budeme vědět ve čtvrtek ráno," uvedl Hadamczik, který by pak případně povolal jiného útočníka.

Třetí díl Euro Hockey Tour bude přímo v Soči generálkou na únorové olympijské hry. Hráči mají poslední šanci v mezinárodní konfrontaci upoutat trenéry. Z třiadvacítky pro turnaj jich je v širším kádru pro OH šestnáct. Navíc se budou snažit vylepšit svou bilanci jediné výhry ze šesti utkání v této sezoně.

"Celý turnaj chceme hrát dobře. Jsou tu adepti, kteří si řeknou výkonem, jestli o nich máme uvažovat pro olympijský turnaj. Myslím si, že když chtějí jet na olympiádu, tak musí být vůdčí osobností i v tomto týmu," řekl Hadamczik. 

Hokejisté si uvědomují, že turnaj může být pro nominaci klíčový. "Myslím, že může rozhodnout. Těch příležitostí nebylo tolik. Potýkal jsem se se zraněními, byli jsme domluvení s trenérem, že když bude forma, tak pojedu na tento turnaj. Je to poslední prověrka před olympiádou," řekl útočník Jiří Novotný ze Lva Praha.

Kladenský obránce Tomáš Kaberle se uchází už o čtvrtý start na olympiádě. Své šance si netroufá odhadovat. "Nechám to na trenérovi a vedení, jak to nakonec rozhodnou. Až bude nominace, tak tam buď budu, nebo nebudu. Udělám ale všechno pro to, abych tam nechyběl," uvedl Kaberle, který se představí jen ve čtvrtečním utkání s Finskem.

Národní tým se bude v Praze připravovat do čtvrtka, kdy jej v O2 areně čeká vstup do turnaje proti suverénnímu lídrovi Euro Hockey Tour. Po srazu měl naplánovanou jen poradu v hotelu, v úterý a ve středu bude trénovat v Tipsport Aréně a ve čtvrtek se přesune do O2 areny. V pátek hokejisté odletí do Soči. Tam v sobotu nastoupí proti Švédsku a v neděli změří síly s domácím Ruskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentanti se setkali před startem olympijské generálky

Nominace českých hokejistů na Channel One Cup:

Brankáři: Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL), Alexander Salák (Petrohrad/KHL),

obránci: Ondřej Němec, Martin Ševc (oba Lev Praha/KHL), Michal Barinka (Vítkovice), Tomáš Kaberle (Kladno), Petr Zámorský (Zlín), Petr Čáslava (Čerepovec/KHL), Lukáš Krajíček (Dinamo Minsk/KHL), Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava/KHL),

útočníci: Jan Buchtele, Jaroslav Hlinka (oba Sparta Praha), Robert Kousal, Tomáš Nosek (oba Pardubice), Jiří Novotný, Jiří Sekáč (oba Lev Praha/KHL), Jiří Šimánek (Mountfield Hradec Králové), Petr Nedvěd (Liberec), Roman Červenka (Petrohrad/KHL), Zbyněk Irgl (Dinamo Minsk/KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL), Tomáš Vincour (Kazaň/KHL), Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články