Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Reprezentace pilovala přesilovky, žolíkem má být Růžička

Praha - Dva krátké, přibližně čtyřicetiminutové tréninky dnes naordinoval kouč národního týmu Alois Hadamczik hokejovým reprezentantům připravujícím se v Praze na turnaj Channel One Cup v Helsinkách a Moskvě. Ne vše ale probíhalo podle plánů. Z nominace na poslední chvíli vypadl kvůli nachlazení obránce Lukáš Krajíček a jeho místo zaujal zadák Ondřej Němec ze Lva Praha.

"Tréninky jsou krátké, aby hráči nabrali energii. Utkání, která nás čekají, budou těžká. Vidím ale v hráčích elán, nasazení a vůli," doplnil kouč. V druhé části přípravy se reprezentanti věnovali nácviku přesilových her a oslabení.

V elitní formaci pro početní výhody bude nastupovat společně s Petrem Nedvědem a Tomášem Plekancem nejlepší extraligový střelec Martin Růžička, který by tak měl dostat šanci výrazně se prosadit i v národním týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští hokejisté trénovali přesilovky

"Děláme vše pro to, abychom využili jeho schopnosti. Dnes jsme si ale spíše zkoušeli, co chceme hrát, a věříme tomu, že to ve hře bude vycházet," uvedl Hadamczik, který bude v početních výhodách spoléhat i na souhru Aleše Hemského a Davida Krejčího, kteří společně nastupují v extraligových Pardubicích.

Za Krajíčka zaskočí Němec

Nachlazený Krajíček chyběl už na pondělním srazu a měl se připojit k týmu v úterý večer, aby s ním ve středu odletěl do Finska. Jelikož ho na led nakonec nepustilo nachlazení, byl na jeho místo dodatečně nominován Ondřej Němec, který na listopadovém turnaji Karjala chyběl kvůli potížím s ramenem.

Jedná se už o čtvrtou změnu oproti původní nominaci. Omluvil se slávistický útočník Vladimír Sobotka kvůli problémům s naraženým bokem, stejně jako on se musel podruhé vzdát startu kvůli zdravotním potížím i Martin Hanzal z Českých Budějovic, další hokejista působící v extralize při výluce v NHL.

Z rodinných důvodů odřekl účast další forvard Michal Vondrka ze Slovanu Bratislava, kterému se v neděli narodila dcera Ella. Jejich místa zaujali Jan Kovář z Plzně, Jakub Orsava z Třince a Antonín Honejsek ze Zlína.

Hadamczik již dnes potvrdil, že ve čtvrtek proti Finsku nastoupí v brance Alexander Salák. Gólman Färjestadu by měl chytat i v nedělním souboji proti Švédsku, Ondřej Pavelec by měl dostat šanci v sobotu proti domácímu Rusku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články