Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Reprezentace je kompletní, tým doplnili Salák s Kolářem

Praha - K hokejové reprezentaci, která se v Praze připravuje na dva zápasy s Ruskem, se připojili z KHL brankář Alexandr Salák a obránce Jan Kolář. Před čtvrtečním prvním utkáním tak byl tým trenéra Růžičky na dnešním tréninku kompletní.

Alexander Salák
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Do branky se postaví Alexander Salák, který se připojil k týmu až dnes, poté co ještě v pondělí chytal za Novosibirsk ve Vladivostoku. "Jak říkal, parádně si to naplánoval. Tak můžeme jen doufat, že je připravený. Měl chuť zatrénovat si, zítra bude ještě trénink a myslím si, že bude v pohodě," podotkl asistent trenéra českého týmu Jaroslav Špaček.

Jednička z loňského šampionátu v Minsku se v této sezoně v reprezentaci představí poprvé a kouč Vladimír Růžička uvažuje, že Saláka nechá chytat i v sobotu. "Je to zatím předčasné, uvidíme," uvedl Špaček a přiznal, že pro květnové mistrovství světa v Praze by měli tvořit základ brankáři z Evropy.

Je nám líto, video expirovalo.
Růžičkův tým je před Ruskem již kompletní

"Kdo přijede z NHL, je otázka. Chytat na větším hřišti je taky trošičku rozdíl. Ondra Pavelec moc nechytá, je to pro něj zklamání. Může se to ale změnit. Jsou tam i mladí gólmani, kteří můžou jít na farmu. Byli jsme s gólmany loni na mistrovství světa i během přípravy spokojení, zaklad by měl být odsud," doplnil Špaček.

Vedle Saláka doplnil český tým po cestě z Dálného východu také bek Jan Kolář z Vladivostoku. Do tréninku se mohl zapojit i obránce Martin Ševc ze Skelleftey, jemuž v úterý chyběla cestou ze Švédska zatoulaná výzbroj. Jen na trénink doplnil devítku nominovaných zadáků Adam Polášek z pražské Sparty.

"Konečně jsme kompletní. V tréninku to vypadá dobře, i přesilovky klapaly. Večer si uděláme ještě video, zítra lehce zatrénujeme a pojedeme do Varů," řekl Špaček. Vedle gólmana Šimona Hrubce zůstanou mimo sestavu také bek Jakub Krejčík a útočníci Tomáš Zohorna, Ondřej Roman a Vladimír Svačina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články