Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Reprezentace hlásí posily. Kádr v přípravě na MS rozšíří Kundrátek a Hynek Zohorna

Další dva přídavky do kádru přivítal kouč hokejové reprezentace Miloš Říha. Poté, co se obránci Tomáši Kundrátkovi podařilo zachránit Davos ve švýcarské lize, zamířil do Prahy. Národní tým posílí i forvard Lahti Hynek Zohorna, který vypadl s týmem v prvním kole play-off finské ligy.

"Budeme mít komplet pět pětek. Plánujeme, že je zapojíme všechny do zápasů a gólmany celkově v těch přátelských zápasech také," řekl Říha. Útočník Roman Horák ze švédského Växjö se do přípravy nezapojí. "Má zdravotní problémy," vysvětlil Říha.

V kádru nadále chybí útočník Michal Bulíř z Magnitogorsku, který minulý týden v Edenu při tréninku utrpěl zranění v horní části těla. "S Michalem je tam trošku nedorozumění, protože se vyjádřil v tom smyslu, že jsme ho odřízli, ale to vůbec není pravda," prohlásil Říha.

"Odcházel z kempu a vypadal dost špatně. Měli jsme si dát nějakým způsobem vědět, v jakém stavu je. On řekl, že ještě není stoprocentně připravený, tudíž jsme reagovali tak, ať to zranění doléčí. On už si udělal tečku sám a zhodnotil to, že už končí," pokračoval reprezentační kouč.

"My chceme stoprocentně připravené hráče. Nemá cenu, aby přijel sem až ve čtvrtek, když v pátek končíme. Do Znojma byla zpráva jasná, že ještě není stoprocentně fit, že by přijel, ale regeneroval, což pro nás v této fázi není varianta. Otevřené je ale všechno, může se někdo zranit," dodal Říha.

Rozšiřovat současný kádr už plánuje jen o hráče ze zámoří a domácí extraligy. "Nebudeme už okruh hráčů rozšiřovat, to by musel být top hráč. Budeme čekat na konec NHL a play-off extraligy. Potom budeme řešit další situace," doplnil Říha.

Základní část NHL skončí v noci ze soboty na neděli, ale Říha konkrétní jména vytipovaných posil nechce zveřejňovat. "Budeme o tom mluvit, až skončí základní část, protože není seriózní, kdybychom jmenovali některé hráče. Samozřejmě že okruh máme, ale je to předčasné. Nechceme se dostávat do problémů, že vyřkneme nějaké jméno a ten hráč nám řekne, že o tom nevěděl, necítí se nebo má zranění," dodal Říha.

Český tým se sejde ve Znojmě v neděli večer a s přípravou začne v pondělí. Ve středu od 19:00 sehraje v tamní Nevoga aréně v prvním testu před šampionátem duel Euro Hockey Challenge proti Rakousku. Odveta je na programu v sobotu v Linci.

"Hlavně kluci jsou rádi. Je to protivné, snažíme se jim to vždycky odpoledne nějak zpestřit, ale zápasy jsou úplně něco jiného," vyhlížel Říha první zápasy se 14. týmem loňského šampionátu v Dánsku. "Viděl jsem video z jejich přáteláků. Docela dobře se pohybují a dodržují systém, ale měli bychom být na daleko kvalitnější úrovni. Budeme se spíš starat o to, co bychom chtěli hrát my. A budeme zkoušet varianty, které jsme natrénovali," doplnil Říha.

V následujícím týdnu se Češi utkají v Karlových Varech dvakrát s Němci a v tom dalším se představí ve dvou duelech na Slovensku. Generálkou na vrchol sezony budou od 2. do 5. května České hry v Brně jako součást Euro Hockey Tour. Šampionát začne 10. května.

Nominace českých hokejistů na přípravu před květnovým MS na Slovensku:

Brankář: Patrik Bartošák (Vítkovice; 6 startů); Marek Langhamer (Chabarovsk/KHL; 0), Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL; 45),

obránci: Filip Pavlík (8 startů/0 branek), Petr Zámorský (oba Hradec Králové; 51/2), Michal Jordán (72/5), Jan Kolář (oba Chabarovsk/KHL; 87/6), Tomáš Dvořák (Sparta Praha 8/0), Lukáš Klok (Slovan Bratislava/KHL; 13/0), Jakub Krejčík (Lukko Rauma/Fin.; 82/1), Tomáš Kundrátek (Davos/Švýc.; 66/8) Vojtěch Mozík (Podolsk/KHL; 36/4), Adam Polášek (Nižněkamsk/KHL; 47/4),

útočníci: Šimon Stránský (0/0), Patrik Zdráhal (oba Vítkovice; 7/1), Ondřej Beránek (Karlovy Vary; 3/0), Tomáš Fořt (Zlín; 0/0), Radovan Pavlík (Hradec Králové; 2/1), Radim Zohorna (Mladá Boleslav; 3/0), Rudolf Červený (Brynäs/Švéd.; 9/0), Robin Hanzl (Spartak Moskva/KHL; 34/8), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta/Švýc.; 48/14), Tomáš Mertl (Kunlun/KHL; 13/0), Michal Řepík (Podolsk/KHL; 60/20), Jiří Sekáč (Kazaň/KHL; 49/5), David Tomášek (Jyväskylä/Fin.; 17/3), Hynek Zohorna (Pelicans Lahti/Fin., 11/1), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL; 75/14).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články