Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Řepík: Boj o mistrovství světa? Musím dokázat, že na to budu mít

Göteborg - Turbulentní sezonu zažívá sparťanský útočník Michal Řepík. Osmadvacetiletý střelec se zkušenostmi z NHL, kde v minulosti nastupoval za Floridu, přestoupil před začátkem ročníku do ruského Čeljabinsku. Ve druhém zápase Kontinentální ligy za tamní Traktor si ale pochroumal rameno a musel na operaci. Poté se dohodl na rozvázání kontraktu a vrátil se do extraligy, ne však do mistrovského Liberce, ale do pražské Sparty. Nyní je v reprezentační sestavě pro Švédské hry a bude usilovat o možnost probojovat se i na mistrovství světa.

Michal Řepík
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Účastník loňského šampionátu je zpět ve hře od vánočních svátků. Naplno naskočil do náročného programu Sparty, která kombinovala extraligu a Ligu mistrů, což nebylo po čtyřměsíční odmlce jednoduché. Odpočívat ale nechtěl a byl rád, že byl po úterní těsné porážce od Frölundy ve finále Ligy mistrů 3:4 v prodloužení dodatečně nominován na Švédské hry.

"Těším se, nároďák se neodmítá. Vždy jsem jel rád. Těch zápasů jsem neodehrál zase tolik a právě tyto zápasy mi mohou pomoci do dalších týdnů a měsíců. Počítal jsem s tím před odletem do Švédska, že to takhle dopadne," řekl Řepík.

Loni mu i povedená reprezentační vystoupení pomohla k angažmá v KHL. Rád by si zahrál na MS znovu. "Budu teď asi v jiné pozici; musím dokázat, že na to budu mít. O mistrovství světa bude bojovat spousta hráčů a já bych se tam chtěl dostat. Udělám proto všechno během těchto dvou zápasů a pak uvidíme, zda přijde pozvánka případně i po play-off. Bylo by super, kdyby to s mistrovstvím světa znovu vyšlo," přemítal Řepík.

O světové medaile se navíc bude hrát v Kolíně nad Rýnem a Paříži. V metropoli Francie bude hrát své zápasy ve skupině i česká reprezentace. "Je to asi zajímavá destinace, ale já bych na mistrovství světa jel kamkoliv. Na to, abychom chodili po městě, stejně čas nemáme," uvedl Řepík.

Od svého návratu stihl 17 zápasů; 14 v extralize, tři v Lize mistrů. "Těch zápasů bylo dost a hráli jsme skoro obden. Je to těžké i tím, že jsem toho nemohl tolik odtrénovat, ale snažím se o sebe starat, abych byl na ty zápasy připravený," ujistil Řepík.

Regeneraci ale nijak neměnil. "Snažím se dělat všechno stejně jako obvykle. Takže od posilovny přes regenerační masáže a stravu, nijak se to neodlišuje od toho, na co jsem zvyklý," dodal vlašimský rodák.

S rostoucím počtem odehraných utkání se cítí lépe a lépe, i když to ještě není zcela stoprocentní. "Myslím ale, že už se tam dostávám a blížím se tomu, kde bych chtěl sám být. Doufám, že se tam i dostanu," podotkl s úsměvem. "Zápasy, jako ten úterní s Frölundou a ty, co mě čekají o víkendu, mi mohou pomoci k tomu, aby to tak bylo," řekl Řepík.

Finále Ligy mistrů bylo pro něho určitou nápovědou a měřítkem. "Lze to přirovnat jen k pár zápasům extraligy proti těm nejlepším týmům. To tempo bylo obrovské. Hráči Frölundy jsou výborní a moc týmů z extraligy se tomu nevyrovná," porovnal Řepík.

Sparťané si ale náročné zápasy užívali. "Škoda, že jsme to nedotáhli k vítěznému konci a ztratili finále v prodloužení. Ukázali jsme však, že když hrajeme poctivě a podle toho, jak chceme, můžeme hrát s nejlepšími týmy v Evropě," připomněl Řepík fakt, který by měl Pražanům pomoci do zbytku sezony.

Právě vědomí konkurenceschopnosti nejlepším je vzpruhou do zbytku klubové sezony. "Proti těžkým soupeřům jsme vždy odehráli skvělé zápasy. Může nám to do play-off jedině pomoci, že jsme si tyto těžké zápasy vyzkoušeli," domnívá se Řepík.

Těsná porážka ho ale bude ještě dlouho mrzet. "Nikdo neví, zda a kolikrát se do finále ještě dostane. Každý na to bude vzpomínat asi do konce života, když se podívá na svou kariéru, až skončí. Když se dostanete v nějaké soutěži do finále, chcete to urvat. Někdo musí být vždy i na tom druhém konci, jen škoda, že jsme to byli my," řekl Řepík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články