Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Reklama na hokej, Kladno rozstřílelo Pardubice 9:6

Pardubice - Neuvěřitelný zápas si připravili pro diváky hokejisté Pardubic a Kladna. Ve šlágru kola šli do vedení Rytíři a po první třetině svítil na kostce výsledek 2:0 pro hosty. Pořádná přestřelka však přišla až ve druhé třetině, kterou Kladno ovládlo 5:3, a nakonec vyhrálo ve vyprodané pardubické aréně 9:6. Utkání ozdobily dva hattricky - nejdříve ho dovršil kladenský Plekanec, poté Patera.

Pardubice - Kladno
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Kladenská hvězda Jaromír Jágr pomohl poprvé v sezoně vyprodat pardubickou ČEZ Arénu a ta přivítala týmy světelnou show s blikačkami. Slavnostní buly před zápasem pak obstaral ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg. V úvodu byli aktivnější hosté, ale Eberle ani Židlický šance nevyužili. Za domácí zahrozil jako první Buchtele. Při Mockově vyloučení prověřil Salfického nejdříve Plekanec a po pardubickém tlaku pak trefil z otočky boční konstrukci Krejčí.

V sedmé minutě otevřeli skóre Rytíři, když po Černoškově střele dorážel Jágr. Odpovědět mohl Somík, ale Cháberu z otočky nepřekonal. Kladno pak nevyužilo dvě přesilovky, ale v 17. minutě už hosté zvýšili. Černoškova střela se od zadního mantinelu odrazila před Plekance, který trefil odkrytou branku dříve, než ji Salfický posunul. To si sudí ještě prověřili u videa. Kladno podržel opět Chábera, když Krejčí uvolnil Bartka. Rytíři pak hráli oslabení, v kterém zvýšili. Ještě před pauzou se to sice nepovedlo Plekancovi ani Tlustému, ale po ní využil Kolářovy chyby Plekanec a únik zakončil blafákem do forhendu.

Ve 25. minutě poslal Kousal do úniku Hemského, který svou trefou domácí na chvíli nastartoval. Kladno bylo pod tlakem, za 103 vteřin snížil Zohorna. Další možnosti ale Východočeši nevyužili. Naopak ve 28. minutě se v přesilovce po průniku po levé straně prosadil potřetí v utkání Plekanec. To Pardubické srazilo a Valský po forhendovém blafáku a Dragoun z dorážky zvýšili už na 6:2. Domácí pak sice v přesilovce pěti proti třem skórovali díky Bartkovi, ale ve 37. minutě se opět radovali Kladenští.

Patera vybruslil zpoza branky, využil prostor u pravé tyče a po kličce bekhendem zavěsil za Růžičkova záda. Zápas patřil Středočechům a na úvod závěrečné části tečoval tři vteřiny před koncem Benákova vyloučení Plekancovo nahození za Růžičkova záda Patera. Kladenský kapitán pak dovršil hattrick v 46. minutě, kdy při Beechově trestu u levé tyče zužitkoval Plekancovu přihrávku. Fanoušci se i přes rozhodnutý stav dobře bavili a domácí je potěšili ještě třemi trefami, o které se postarali Buchtele, Kousal a Bartek. Desátý kladenský gól mohli dát Plekanec a Jágr. Skóre už se ale nezměnilo a Kladno rázně ukončilo sérii deseti porážek na pardubickém ledě.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Rytíři Kladno 6:9 (0:2, 3:5, 3:2)

Branky a nahrávky: 25. Hemský (Kousal, Kolář), 26. T. Zohorna (Šagát, Somík), 35. Bartek (Hemský, Krejčí), 52. Buchtele (T. Zohorna, Bartek), 53. T. Nosek (Ďaloga, T. Nosek), 55. Bartek (T. Zohorna, Píša) - 7. Jágr (Černošek), 17. Plekanec (Černošek, Jágr), 21. Plekanec, 28. Plekanec (Hlaváč, Židlický), 29. Valský (Mocek), 32. Dragoun (Kuchejda), 37. Patera (Hlaváč), 41. Patera (Plekanec, Tlustý), 46. Patera (Plekanec, Židlický). Rozhodčí: Mikula, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 10.194 (vyprodáno).

Pardubice: Salfický (32. M. Růžička) - Benák, Kolář, Píša, Kindl, Ďaloga, V. Kočí, Vašíček - Hemský, Krejčí, Kousal - Bartek, T. Zohorna, Somík - T. Nosek, Buchtele, Starý - Šagát, Beech, Cetkovský. Trenéři: Hynek a Lubina.

Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Majeský, D. Růžička, Macholda, Mocek, J. Drtina - Jágr, Plekanec, Tlustý - Bicek, Patera, Hlaváč - Valský, Melka, Eberle - Kuchejda, Dragoun, Kuchler. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Pavel Hynek (Pardubice): "Těžko se mi hledají slova, když jsme dostali před plným barákem devět gólů. Do utkání jsme šli se zbytečným respektem, od úvodu byla na našich hokejkách nervozita. Nejvíc mě mrzí, že jsme do utkání nešli s takovým odhodláním se v každém souboji poprat a chtít soupeře sežrat a přetlačit. Dva dny si říkáme, že si musíme vzít příklad z Karlových Varů a Brna, které dokázaly Kladno přetlačit. Chtěli jsme bruslit a hrát do těla, proto mě mrzí ten respekt a laciné góly. Když Kladno odskočilo, tak už jste tam, jak se říká, za blbečky."

Zdeněk Vojta (Kladno): "Diváci musí být naprosto spokojení, protože patnáct gólů v utkání padne málokdy. My jako trenéři z toho šťastní nejsme. Přestože jsme chtěli hrát aktivní hokej, tak se udělala spousta chyb. Z naší strany za stavu 9:3 jsme úplně přestali hrát a nechali jsme soupeře výsledek zkorigovat. Šest branek za moje angažmá v Kladně jsme nikdy nedostali a doufám, že to bude dost velké memento, abychom se zase vrátili k naší hře s dobrou obranou a bodovali i v dalších zápasech. Se třemi body jsme samozřejmě spokojení, ale ta obranná hra byla hodně lehkovážná."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články