Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Reichel jr.: Bylo to fantastické, nevěděl jsem, jak se mám radovat

Ostrava - Ve druhém extraligovém utkání dal sedmnáctiletý litvínovský hokejista Kristian Reichel první gól. Syn olympijského vítěze z Nagana a trojnásobného mistra světa Roberta Reichela jím navíc dvě minuty před koncem třetí třetiny zařídil hostům bod z utkání ve Vítkovicích, které nakonec Litvínov po nájezdech prohrál 4:5.

Kristian Reichel
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

"Fakt fantastické. Ani jsem nevěděl, jak se radovat. Bylo to hodně emotivní, fakt nevím, co mám říct," radoval se po utkání litvínovský junior. Mluví se o něm jako o velkém talentu a své vlohy ve Vítkovicích mnohokrát předvedl.

Patřil k nejlepším hráčům na ledě. I proto se kouč Radim Rulík nebál mladíka s košem na přilbě poslat za stavu 3:4 v klíčové chvíli na přesilovou hru. "Trénovali jsme přesilovky a byli jsme na tom domluveni s trenérem. Byl jsem rád, že jsem tu šanci využil. Chtěl jsem to jen narvat do brány. Bylo to ještě tečované obráncem. Já jsem ani nevěděl, že je gól. Radoval jsem se, protože se radovali kluci kolem," řekl Reichel.

Gól však navzdory fatální teči vítkovického útočníka Zdráhala nebyl dílem náhody. Reichel si najel mezi kruhy zcela cíleně. "Říkali jsme si s Hořákem (Hořavou), že to zkusíme takhle sehrát. Že mi to zkusí hodit a já měl štěstí, že jsem to trefil," prohlásil Reichel. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Litvínov

Přesný zásah s puncem jednobodového zisku ho potěšil i proto, že o čtyři minuty dříve neměl čisté svědomí u vítkovického gólu na 4:3. "Já jsem to tam malinko pokazil, takže to je taková odplata. Za ten bod jsme ale rádi, protože se to v závěru nevyvíjelo podle našich představ," uvedl Reichel.

Litvínovský teenager si užíval vrchovaté důvěry trenérů. Posílali ho na přesilovky, dostalo se na něj i v penaltovém rozstřelu, ale tam Dolejše příklepem na lapačku nepřekvapil. "Tušil jsem, že pojedu, ale udělal jsem úplně něco jiného. Chtěl jsem naznačit golfák a objet ho, ale on byl docela zalezlý," řekl Reichel. S takovou porcí času stráveného na ledě moc nepočítal. "Moc jsem to nečekal. Jsem moc rád, že jsem tu důvěru takhle využil," dodal.

Slavný Reichel senior, který před týdnem na vlastní oči sledoval synův debut v Karlových Varech, dnes v Ostravě nebyl. "Tohle je pro něj dost z ruky. Myslím, že se na to podívá večer v televizi," řekl Reichel a nečeká jen chválu. "Táta mi možná trošku vynadá za ten čtvrtý vítkovický gól," předpokládal.

Sedmnáctiletý talent se navíc prohne na zápisném. Vklad za první extraligový gól převyšuje finanční možnosti hráče s juniorskou smlouvou. "Už mi to kluci v kabině říkali. Asi zavolám tátovi, že potřebuju půjčit. Asi si bude muset rozbít kasičku," usmál se Reichel, který si ze zápasu obligátně odvezl i gólový kotouč. "Kluci mi hned puk schovali, že si ho mám dát na bezpečné místo. Schovám si ho do vitríny," řekl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články