Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Rangers zvýšili i díky trefě Prospala šance na postup do play-off

New York - Hokejový útočník Václav Prospal pomohl ve středečním utkání NHL gólem a asistencí k výhře New Yorku Rangers nad Torontem 5:1. Jeho tým tak znovu posílil šanci na postup do play-off. Jezdci nyní na devátém místě Východní konference ztrácejí bod na osmý Boston a dva body na sedmou Philadelphii, s níž si to rozdají v závěrečných dvou zápasech základní části.

Hrdinou zápasu se stal útočník Erik Christensen, který vstřelil dva góly. Nejprve už v 21. sekundě otevřel skóre, v 11. minutě pak zvýšil na 3:0 pouhých třicet sekund poté, co Prospal vstřelil druhý gól. Maple Leafs se sice v polovině třetí třetiny podařilo snížit, domácí ale vzápětí rychle přidali další dva góly a bylo rozhodnuto. Rangers tím mají účast ve vyřazovacích bojích ve svých rukou, musí však oba poslední zápasy nad Philadelphií vyhrát, z toho alespoň jednou v základní hrací době. V opačném případě se budou muset spolehnout na zaváhání Bostonu, který má však ještě jeden zápas k dobru.

První zápas s Philadelphií je na programu v pátek v Madison Square Garden v New Yorku, druhá bitva se odehraje v neděli na ledě Flyers. V případě, že Rangers oba duely vyhrají, mohou ještě teoreticky poskočit až na šesté místo před Montreal, pokud by Canadiens prohráli oba své poslední zápasy.

V Západní konferenci už probíhá boj pouze o co nejvýhodnější postavení v elitní osmičce. Čtvrté místo a tedy výhodu domácího prostředí pro první kolo play-off si definitivně zajistili hokejisté Phoenixu výhrou 5:2 nad Nashvillem.

Predátoři se naopak propadli až na šestou příčku, když je přeskočil Detroit, který vydřel výhru 4:3 nad Columbusem. Hostujícím Blue Jackets nepomohly k úspěchu ani dvě gólové asistence dvaadvacetiletého útočníka Tomáše Káni, který se v pátém startu v NHL dočkal prvních kanadských bodů v kariéře. Red Wings v utkání dlouho prohrávali 1:2, v polovině třetí třetiny však třemi góly v rozmezí 76 sekund otočili skóre a důležité dva body už si pak vzít nenechali. Hlavní zásluhu na rychlém obratu měl Tomas Holmström, který se trefil dvakrát během 40 sekund.

Dobrou formu před startem play off potvrdili hokejisté Chicaga, kteří porazili St. Louis 6:5, připsali si páté vítězství v řadě a vyhoupli se do čela tabulky Západní konference, kde mají stejně bodů jako druhé San Jose. Blackhawks vedli v polovině zápasu už 6:1, hosté i díky trefě českého obránce Romana Poláka dokázali utkání v třetí třetině zdramatizovat, vyrovnat se jim už ale nepodařilo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články