Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rakouští funkcionáři neznají zákony, hokej se hrál bez fanoušků

Villach - Rakouští a běloruští hokejisté museli odehrát páteční utkání Euro Hockey Challenge ve Villachu před prázdnými tribunami. Důvodem nebyl žádný disciplinární trest, ale rakouský zákon, který zakazuje na Velký pátek v zemi pořádání podobných akcí, jako je sportovní zápas.

Hokej
zdroj: ČT24

Šéf rakouského hokeje Dieter Kalt přiznal, že v době plánování zápasu svaz o existenci tohoto zákona nevěděl. "Měli jsme smlouvy, které jsme museli dodržet i pod hrozbou pokuty," uvedl. Pro zákaz vyhlášený na církevní svátek velké pochopení nemá.

"Myslím, že kdybych se zeptal korutanského biskupa, nic by proti tomu neměl," prohlásil Kalt. Kvůli absenci diváků nakonec utkání nebylo bráno jako oficiální akce a pokutě 10 000 eur (zhruba čtvrt milionu korun) od rakouských úřadů se hokejový svaz vyhnul.

Pokud by některý z fanoušků nemohl odolat nutkání a do hlediště se vplížil, hrozila by mu podle listu Die Presse pokuta 7 260 eur (180 000 korun), což by byla nejdražší vstupenka na hokejový zápas všech dob. Rakouští hokejisté v utkání podlehli Bělorusku 2:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články