Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Radní chtějí HC Mountfield prominout dluhy a dát dva miliony

České Budějovice - Českobudějovičtí radní se dnes shodli na pomoci HC Mountfield. Zadluženému klubu chtějí dát dva miliony korun a prominout současné závazky ve výši 1,305 milionu korun. Zároveň mu v této sezoně prominou nájem ledu do 1,5 milionu korun. Pokud záměr ve čtvrtek schválí zastupitelé, město hokejistům pomůže 4,8 milionu korun. Po mimořádném zasedání rady to sdělil primátor Juraj Thoma s tím, že předseda představenstva HC Zdeněk Blažek s návrhem předběžně souhlasil.

HC Mountfield České Budějovice odložil po jednání zastupitelstva města 13. října prodej hokejového klubu společnosti Marimex. Rozhodl se počkat na novou nabídku finanční pomoci do příštího zasedání zastupitelů 10. listopadu. Radní původně nabídli zadluženému celku pomoc 200 000 eur, zhruba pět milionů korun, přičemž klub žádal o deset milionů. Podmínka, že nedojde k prodeji klubu, byla pro představenstvo HC nepřijatelná.

Zastupitelé v říjnu klubu jednomyslně vyjádřili podporu a uložili radním, aby na příštím jednání navrhli způsob a formu podpory extraligového hokeje v Českých Budějovicích. Radní se před minulým zastupitelstvem dohodli, že klubu nabídnou jednoúčelovou neinvestiční dotaci ve výši 200 000 eur za podmínek, že v názvu bude mít České Budějovice, udrží se v extralize a neprodá licenci. Člen představenstva HC Mountfield Ivan Drbohlav řekl, že podmínky pro něj nejsou akceptovatelné. Žádný podnikatel podle něj nemůže znehodnotit svou firmu tím, že řekne, že ji nikdy neprodá. Hodnota takové firmy je pak nulová.

Klub vyčíslil ztráty, které vznikly v sezoně 2010/2011, na deset milionů korun. Dlužil hráčům na platech, dodavatelům výstroje i městu za pronájem ledu. Za ledovou plochu klub městu dlužil koncem roku 1,4 milionu korun, splatnost pohledávky radní odložili do konce letošního roku. Případný vstup města do akciové společnosti odmítli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články