Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Radivojevič má extraligový rekord. Už to asi nezopakuju, smál se sedmibodový útočník

Karlovy Vary – Šest asistencí v jednom utkání extraligy, to se až do nedělního utkání mezi Karlovymi Vary a Libercem žádnému hokejistovi nepovedlo. Premiantem, jenž dosáhl na tuto metu, se stal útočník Bílých Tygrů Branko Radivojevič, který k výhře 7:2 přispěl ještě jednou brankou. "Něco podobného se mi nikdy v kariéře nepovedlo, ani v mládežnické kategorii. Myslím, že v minulosti jsem mohl mít maximálně někdy čtyři body," prozradil slovenský hráč.

Liberecký Branko Radivojevič slaví gól společně s Lukášem Krenželokem
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Radivojevič se tak se sedmi body zařadil po bok zlínského Petra Čajánka (6+1 proti Opavě v roce 1998), litvínovského Jana Čalouna (5+2 proti Jihlavě v roce 2005) a vsetínského Tomáše Sršně (5+2 proti Pardubicím v roce 1997), kterým se rovněž podobný počin povedl.

"Byl to zápas, ve kterém mi prostě všechno vyšlo a bylo to někdy i se štěstím. Už se to ale asi nikdy nebude opakovat," pousmál se zkušený útočník.

Extraligový lídr deklasoval Energii 7:2, dvě třetiny však byl zápas vyrovnaný. Po 40 minutách vedli Severočeši 3:2 a v úvodu třetí části měli domácí několikrát šanci vyrovnat. Nepodařilo se jim to a nakonec jasně prohráli.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberecký Radivojevič zaznamenal proti Varům sedm bodů

"Zlomili jsme to ve třetí třetině čtyřmi góly během snad šesti minut. O přestávce jsme si v kabině něco řekli a začali jsme konečně hrát náš hokej. Nikdo z nás nebyl spokojený s průběhem zápasu v prvních dvou třetinách," přiznal Radivojevič.

Klíčové podle něj byly branky Michala Bulíře ve 46. a 48. minutě, díky kterým Severočeši soupeři definitivně odskočili. "Chválabohu nám to tam začalo padat a nebyl z toho nervák. Michal je určitě hrozně rád, že se k nám vrátil do lajny a dal jedny z nejhezčích gólů v sezoně," dodal s úsměvem slovenský útočník, který se v pořadí extraligové produktivity posunul do elitní desítky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články