Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rachůnkova benefice: Hokejoví reprezentanti obuli kopačky

Staré Město - Fotbalové utkání mezi výběrem hokejistů a týmem Slavoje Houslice z televizního seriálu Okresní přebor bylo hlavním bodem sobotní Slovácké benefice, která je věnována tragicky zesnulému hokejistovi Karlu Rachůnkovi. Fotbalový Rachna tým vedl kouč hokejové reprezentace Alois Hadamczik a v kopačkách se představili bratři Karla Rachůnka Ivan a Tomáš a také další hokejisté, mimo jiné Petr Vampola, Petr Čajánek, Ondřej Pavelec nebo Jakub Voráček. Večer pak proběhne benefiční večer s charitativní aukcí.

Za Rachna tým nastoupila řada známých hokejistů
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Před dvěma lety stál u zrodu této benefiční akce právě Karel Rachůnek se svým obchodním partnerem Jakubem Kovářem. V prvním roce věnovali výtěžek 225 tisíc korun na podporu osvěty Parkinsonovy choroby. Loni získali už 675 tisíc. Tato částka putovala na více míst - na speciální základní a mateřské školy v Uherském Hradišti, na dětské oddělení Baťovy nemocnice ve Zlíně, dětskou onkologii Fakultní nemocnice v Brně a Sociální služby v Uherském Hradišti.

Letošní benefici spoluorganizuje útočník Petr Vampola, který byl Rachůnkovým parťákem. Při reprezentačních akcích spolu bydleli na pokoji. "Karlova dobrosrdečnost stála u zrodu Slovácké benefice. Měl vůli pomáhat lidem. Proto beru jako poctu, že jsem mohl jeho roli při shánění týmu na benefici převzít," uvedl Vampola.     

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Josefa Kvasničky

Prvním konkrétním počinem třetí benefice je poukázání 250 tisíc korun z aukce dresu Lionela Messiho ve prospěch Domova zdravotně postižených na Velehradě. Dres barcelonské hvězdy vydražil v Německu fotbalista Michal Kadlec z Leverkusenu, který cenný suvenýr získal při utkání Ligy mistrů. 

Výtěžek ze vstupného z fotbalového utkání půjde na podporu fotbalové mládeže v okrese Uherské Hradiště. Ve večerní dražbě pak bude jedním z nejcennějších předmětů dres Karla Rachůnka, který loni v září tragicky zahynul při letecké nehodě hokejistů Jaroslavle spolu s dalšími českými reprezentanty Janem Markem a Josefem Vašíčkem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články