Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pýcha: Nečekali jsme, že první výhra bude vypadat takhle. Pomohly nám přesilovky

Jako správný kapitán zavelel obránce Pavel Pýcha k prvnímu vítězství hokejistů Českých Budějovic v extraligové sezoně. Gólem a třemi přihrávkami se podílel na vysoké výhře Jihočechů ve Vítkovicích 7:0. "Nečekali jsme to samozřejmě takhle," usmál se Pýcha po utkání.

Utkání Vítkovice - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Motor po návratu do nejvyšší soutěže čekal na první vítězství jedenáct utkání i díky koronavirové přestávce déle než dva měsíce. Ale když to přišlo, stálo to za to. Nováček deklasoval v Ostravě domácí celek rozdílem třídy.

"Vítkovice vyhrály 3:0 v Liberci, což je samo o sobě skvělý výsledek. Chtěli jsme dobře začít, protože ty minulé zápasy jsme na začátku vždy dostali gól. Chtěli jsme dát první gól my a to se povedlo. Pak se to rozjelo ve druhé třetině," řekl čtyřiadvacetiletý českobudějovický kapitán.

Hosté soupeře zdeptali ve druhé části: během deseti minut nastříleli pět gólů. Podle Pýchy k tomu přispěla pohoda v přesilových hrách.

"Konečně nám začaly jít přesilovky. To byl základ úspěchu. Předtím nám to moc nešlo, nepomohli jsme si tím ve vyrovnaných zápasech. Využili jsme tři a to nám hodně pomohlo do zápasu," konstatoval Pýcha, který u všech přesilovkových gólů asistoval a byl v nich hybnou silou Motoru.

Českobudějovičtí se po sérii neúspěchů nadechli. "Znamená to takovou lehkou úlevu, že se to konečně povedlo. Věřím, že nám to dodá sebevědomí do dalších zápasů a budeme pokračovat v lepších výkonech než v té sérii proher," řekl Pýcha, jehož tým vítězstvím přeskočil a na poslední místo odsunul Pardubice.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články