Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

První překvapení MS: Slováci prohráli s Běloruskem

Bern/Kloten – Slovenští hokejisté po vydřeném vítězství nad Maďarskem nečekaně prohráli při svém druhém vystoupení na mistrovství světa s Běloruskem. Výsledek 1:2 se zrodil po samostatných nájezdech, Slovákům ale dlouho hrozilo, že s papírovým outsiderem prohrají už v základní hrací době – na 1:1 vyrovnal Hossa až v 58. minutě. V základní hrací době neskončil ani střet vyrovnaných soupeřů – Němců s domácími Švýcary. Švýcarsko nakonec vyhrálo 3:2 v prodloužení. Další zápasy předpokládaných favoritů s outsidery dopadly podle očekávání. Kanada zvítězila nad Maďarskem 9:0 a podobně vysokým výsledkem 7:2 skončil duel Ruska s Francií. Další informace najdete i na serveru mshokej.cz.

Slovensko - Bělorusko
zdroj: ČTK/AP autor: Misha Japaridze

V zápasu Slovenska s Běloruskem měli Slováci první šanci po deseti minutách. Bartovič ale tváří v tvář běloruského gólmana Mezina překonat nedokázal. Na úvodní gól čekali nakonec diváci až do 34. minuty, kdy se trefil běloruský Stas. Po zbytek utkání se Slováci snažili zvrátit nepříznivou situaci a nakonec se jim to podařilo těsně před koncem základní hrací doby. O vítězi potom nerozhodlo prodloužení, a proto došlo na samostatné nájezdy. Ve čtvrté sérii uspěl Antoněnko, a zajistil tak svému týmu dva body. Slováci mají jeden bod díky remíze v základní hrací době.

Urputný a vyrovnaný souboj s domácím Švýcarskem začali lépe Němci, které poslal v polovině sedmé minuty při přesilovce do vedení Ullmann. Vyrovnáno bylo ale již deset vteřin poté. Skóre se posléze změnilo až ve druhé třetině. Při signalizované početní výhodě vypálil od modré Seger a trefil přesně. Také soupeř však dokázal odpovědět, a to dokonce při vlastním oslabení, kdy se dokázal prosadit Schubert. Rozhodnutí přinesl až začátek prodloužení. Za držení putoval na trestnou lavici Bakos, v přesilovce napřáhl bek Streit a v čase 61:18 rozhodl o švýcarské radosti.

Výsledky MS v hokeji

Základní skupina A v Klotenu:

Slovensko - Bělorusko 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 58. Marcel Hossa (Sekera) - 34. Stas (Čupris), rozhodující sam. nájezd Antoněnko. Rozhodčí: Bulanov, Kadyrov - Gorděnko, Oskirko (všichni Rus.). Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 5 256.

Kanada - Maďarsko 9:0 (4:0, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 6. St. Louis (White, Schenn), 10. Weber (St. Louis, Roy), 13. Roy (Spezza, Phillips), 13. Neal (Fisher, White), 28. St. Louis (Doughty), 30. Weber (Phillips), 42. Fisher (Horcoff, Hamhuis), 45. St. Louis (Doan), 51. Spezza. Rozhodčí: Looker (USA), Piechaczek (Něm.) - Wehrli, Wirth (oba Švýc.). Vyloučení: 2:8, navíc Upshall (Kan.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 5 506.

Základní skupina B v Bernu:

Švýcarsko - Německo 3:2 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Wick (Lemm), 24. Seger (Paterlini), 62. Streit (Plüss) - 7. Ullmann (Seidenberg, Butenschön), 34. Schubert (Hospelt, Hager). Rozhodčí: Partanen, Rönn - Orelma (všichni Fin.), Deďulja (Běl.). Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 11 423.

Rusko - Francie 7:2 (5:1, 1:1, 1:0)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články