Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

První část ankety Zlatá hokejka jasně vyhrál Vokoun

Praha - Brankář Tomáš Vokoun ovládl první část ankety Zlatá hokejka. Reprezentační gólman, působící v celku Florida Panthers, jenž startoval na olympijských hrách ve Vancouveru, nasbíral nejvyšší počet bodů v hlasování trenérů, hokejových odborníků a novinářů za první část sezony. Druhé místo v průběžném pořadí 42. ročníku ankety patří Tomáši Plekancovi z Montrealu Canadiens, třetí je Jaromír Jágr z Avangardu Omsk. Obhájce trofeje pro nejlepšího českého hokejistu a kapitán týmu na zimních hrách Patrik Eliáš uzavírá elitní desítku.

Mezi deset nejlepších se prosadili převážně účastníci nedávného kanadského turnaje. Pouze plzeňský Martin Straka, jemuž náleží průběžná devátá příčka, se olympiády nezúčastnil. Domácí extraligu zastupuje v žebříčku také nejproduktivnější hráč základní části Roman Červenka z pražské Slavie, který je zatím šestý.

Hlasy dostalo celkem 42 hokejistů. Vokounovo jméno chybělo pouze na dvou z celkového počtu 57 hlasovacích lístků. Z toho se ve 43 případech objevilo na prvním místě, osmkrát se gólman Floridy umístil druhý, třikrát byl třetí. Jen tři tipující nezařadili mezi desítku nejlepších Plekance, jenž byl sedmkrát nominován na první a čtyřiadvacetkrát na druhé místo. Devítinásobný vítěz trofeje Jaromír Jágr chyběl také jen na třech tipech, třikrát byl ohodnocen jako jednička. Body za první místo získali i Martin Straka, Tomáš Kaberle a Dominik Hašek, který však uzavírá druhou desítku průběžného pořadí.

V hlasování došlo v této sezoně ke změně. Výrazně vzrostl počet tipujících v prvním kole. V této fázi už nevolili nejlepší hráče výhradně trenéři extraligových celků a reprezentačních výběrů, jak bylo zvykem v minulosti. Nově hodnotili výkony za první část sezony rovněž zástupci médií a bývalí trenéři reprezentačních výběrů České republiky - Luděk Bukač, Slavomír Lener, Josef Augusta, Vladimír Martinec, Jaroslav Holík, Vladimír Vůjtek, Radim Rulík, Marek Sýkora a Miloslav Hořava.

O vítězi tradiční ankety definitivně rozhodne druhé kolo hlasování, jehož se po skončení sezony zúčastní stejný počet hlasujících.

Pořadí 42. ročníku ankety Zlatá hokejka po první polovině

1. Tomáš Vokoun (Florida Panthers/NHL) 532 bodů,

2. Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens/NHL) 444,

3. Jaromír Jágr (Avangard Omsk/KHL) 369,

4. David Krejčí (Boston Bruins/NHL) 303,

5. Tomáš Kaberle (Toronto Maple Leafs/NHL) 239,

6. Roman Červenka (HC Slavia Praha) 218,

7. Tomáš Fleischmann (Washington Capitals/NHL) 216,

8. Marek Židlický (Minnesota Wild/NHL) 144,

9. Martin Straka (HC Plzeň 1929) 137,

10. Patrik Eliáš (New Jersey Devils/NHL) 107.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články