Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Protivníka respektujeme, ale ze své cesty neuhýbáme, říká bek Komety Němec

V základní části extraligy prohrála Kometa Brno s vítězem základní části Libercem tři ze čtyř zápasů. Před vzájemným soubojem v semifinále play-off se tím ale obhájci titulu nenechají zneklidnit. Už ve čtvrtfinále Brňané smetli Hradec Králové ve čtyřech zápasech, ačkoliv v dlouhodobé části na východočeského rivala ani jednou nevyzráli. Podle zkušeného obránce Ondřeje Němce i tentokrát chce jít Kometa vlastní cestou. V minulých dvou letech byl na jejím konci titul.

Obránce Komety Ondřej Němec
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Máme respekt k soupeři, ale jdeme svojí cestou. Nic neměníme, i pokora v nás zůstává," řekl Němec, který už před sérií s Hradcem Králové upozorňoval, že se začíná od nuly a nepříznivá bilance ze základní části nehraje roli.

A Kometa Východočechům nedala šanci. Liberec potřeboval k postupu do semifinále jen o jeden zápas víc, Mladou Boleslav vyřadil 4:1 na utkání.

"Respektujeme jejich sílu, vždyť vyhráli základní část. Věřím, že si jak my, tak oni i diváci přijdou na své a že předvedeme výborné zápasy," prohlásil Němec.

"Liberec je hrozně silný tým se spoustou individualit. Není to jen Marek Kvapil, je to Filippi, Birner, Ševc, Šmíd. Nemůžeme se připravit na jedince, ale musíme na celý tým," řekl hokejista, jemuž bude v dubnu 35 let.

Poslechněte si nový díl Hokej fokus podcastu, který si věnoval i semifinálové sérii play-off mezi Kometou a Libercem:

Některé hráče zná líp ze společného působení ve Lvu Praha či v reprezentaci. "Máme k sobě respekt, ale teď jdeme proti sobě. Ruce si podáme a pokecáme po sérii," dodal.

Po vyřazení Hradce měla Kometa deset dnů bez utkání, a tedy bez zápasového zatížení. "Odpočinuli jsme si, kopli do toho a teď už to je hlavně o taktice," konstatoval Němec.

Sám pár dní volna věnoval synovi a jeho hokeji. "Play-off jsem nenosil v hlavě, byl jsem se synem na turnaji a odpočíval. Vždyť jsme staří pánové," rýpl si ještě naposledy do Radka Smoleňáka z Hradce Králové, který obranu Komety takto označil během vzájemné série.

Němce ani nijak nerozhodilo, že až do soboty musel se spoluhráči čekat na to, s kým Kometa změří síly.

"Nijak extra jsem ostatní zápasy nesledoval, jen jsem se podíval na výsledky. Vyšel na nás Liberec, tak jedeme na sever Čech," nelámal si hlavu ze semifinálového protivníka.

Teď už je ale opět naplno ponořen do play-off. Jinou možnost si ani nepřipouští. "Ten, kdo není nažhavený na play-off, tak nemůže hrát hokej. Je to semifinále, kvůli tomu celou základní část dřete, abyste to nyní zúročili," vystihl hokejovou mentalitu.

Nechtěl příliš rozebírat, v čem se liberecký hokej liší od královéhradeckého. "Jsou mezi nimi nějaké rozdíly, ale tak, jak se připravují oni na nás, tak se připravujeme i my na ně," nenechal nahlédnout do taktické přípravy.

Ta probíhá zčásti i u videa. "Dostáváme to po dávkách tak, aby to hlava vstřebala. Já osobně nemám rád dlouhé porady, to pak půlka lidí usne. Ideální je podívat se, rozebrat a pak to na ledě vyzkoušet," uvedl.

Když hrál KHL za Lva Praha, tak tam finský trenér Kari Jalonen také uplatňoval desetiminutové porady u videa. Tak je to i v Kometě. "Když je to delší, tak se v tom už člověk ztrácí," konstatoval Němec z vlastní praxe.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články