Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Proti organizovanému týmu jako Norsko se hraje těžce, přiznal Kalous

Paříž – Asistent trenéra národního týmu Jiří Kalous je nesmírně rád, že čeští hokejisté zvládli duel s Norskem (1:0 v prodl.). Utkání z české strany postrádalo i přes více než třicet střel na branku spád, podle Kalouse zčásti dobrou organizovanou hrou Norů. "Taktikou jsme svázáni nebyli, ale z hlediska psychiky to bylo těžké," přiznal.

Utkání ČR - Norsko
zdroj: ČTK/AP

"Věděli jsme, co nás čeká za zápas. Norové hrají velmi dobře organizovaně, jdete furt do plných, není snadné se přes to dostat. Měli jsme možná optický tlak, ale šancí tolik ne. Byly tam brankové příležitosti, ale dorážky ne. Bylo to těžké z hlediska psychiky, abychom to zvládli vítězně," řekl Kalous.

Dynamika u reprezentace drhla, taktikou to ale podle něj nebylo. "Ta je nastavená na každého soupeře tak, abychom byli silní na kotouči, měli ofenzivní zónu, aby ten čas v ní byl delší. Není vždy jednoduché se přes organizovanou obranu dostávat. Jsou to velmi cenné dva body," dodal Kalous. Gólově se v 62. minutě prosadil Kovář, na tomto turnaji už podruhé.

V závěru třetí třetiny za stavu 0:0 sáhl trenér Josef Jandač pouze po hře na tři formace. "Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát. Podle vývoje se Pepa rozhodne, kdy to stáhne. Udělal to v dobu, kdy to udělal a efekt to přineslo," uvedl Kalous, který podle svých slov s realizačním týmem neustále apeluje na hráče, aby tzv. sebrali oči gólmanovi. "Prostě aby neviděl, musel se vyklánět a my chodili na dorážky."

Utkání bylo těžké pro gólmana Pavla Francouze, na kterého vyšlo za celý duel jen deset střel. "Dnes nás opravdu podržel v klíčových momentech. Byly tam dvě, tři gólové šance a tým udržel ve hře. Prokázal opět svoji kvalitu, takže paráda," řekl Kalous. Proti Slovinsku by v pátek měl být k dispozici Petr Mrázek. "Předpokládám to tak," doplnil.

Spokojený byl také ze zapojení Jakuba Voráčka do hry. Kapitán národního týmu byl po nárazu na mantinel v utkání s Finskem otřesen. Vyšetření však prokázala, že na turnaji může pokračovat. "Monitorovali jsme to, vyšetření naštěstí dopadla dobře. Chtěli jsme víc rozložit síly a pošetřit Kubu, aby neměl tolik naloženo na sobě. Při té zátěži jsme nevěděli, jak může reagovat. Bude pokračovat dál bez omezení," prohlásil.

Tým v pátek očekává také příjezd útočníka Vladimíra Sobotky, do MS se ale zapojí až v nedělním zápase proti Francii. "O jeho pozici se ještě pobavíme," řekl Kalous. Ještě předtím čekají reprezentaci zmínění Slovinci. "Podobný soupeř jako Norové. Jsou houževnatí, brusliví. Viděli jsme všechny jejich zápasy tady. Mají spoustu kvalitních hráčů z KHL, v žádném případě si nemůžeme dovolit podcenění, ale když se budeme držet naší hry, zvítězíme."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články