Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Proti Kanadě budeme outsideři, shodují se čeští junioři

Montreal - Před juniorskou reprezentací stojí ve čtvrtfinále mistrovství světa do dvaceti let těžký soupeř. Češi s Kanadou v přípravných zápasech před šampionátem dvakrát prohráli, aniž by vstřelili branku (0:8 a 0:5). Přesto neztrácí čeští mladíci naději a věří v možný postup.

Přípravné utkání Česko - Kanada
zdroj: ČTK/AP autor: Adrian Wyld

"Musíme hrát zodpovědně v obraně. Rozhodující bude vstup do zápasu. Když vydržíme prvních deset, patnáct minut, tak máme šanci. Pak se může stát cokoliv, oni třeba znervózní. Kanaďani budou v postavení, že musí. My jsme dá se říct outsideři," řekl útočník Tomáš Šoustal.

Podle dalšího útočníka Lukáše Jaška je úplně jedno, že český tým bude hrát s Kanadou. Američané by podle něho byli soupeřem na stejné úrovni. "Musíme to zvládnout tak, nebo tak. Může nám pomoci, že jsme s nimi hráli v přípravě. Určitě se na ten zápas podíváme znovu," uvedl Jašek.

"Do čtvrtfinále půjdeme jako outsideři, ale chceme překvapit. Rozhodně do něj nepůjdeme se svěšenými hlavami a s tím, že prohrajeme a pojedeme domů," doplnil Jašek.

Daniel Kurovský připustil, že český tým přece jen doufal v zápas s Američany, s kterými v přípravě prohrál "jen" 0:4. "Kanada je velmi silná. Myslím, že s Američany by byla větší šance postoupit do semifinále a poprat se o medaili," uvedl Kurovský.

"Je to jen o hlavě. Pokud máme postoupit, musíme porazit kohokoliv a neohlížet se, z jakého místa jdeme do čtvrtfinále. Na turnaji není slabého soupeře," prohlásil David Kaše.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články