Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Proti Kanadě bude jedničkou Mrázek

Paříž - Už v pátek od 20:15 se česká reprezentace utká v prvním duelu MS s favoritem na titul - Kanadou. Proti ní se do branky národního týmu postaví Petr Mrázek. Potvrdil to trenér reprezentace Josef Jandač, který bude mít k dispozici sedm obránců a dvanáct útočníků. Premiéra na velké akci čeká obránce Jana Ruttu a útočníky Lukáše Radila, Robina Hanzla a Romana Horáka.

Petr Mrázek v brance českého týmu
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

"Rozhodli jsme se, že začneme se sedmi beky," řekl Jandač po prvním tréninku v dějišti turnaje. Před odletem zvažoval varianty s šesti a sedmi obránci. Mimo soupisku tak zůstali beci Jan Kolář a Libor Šulák a útočníci Dominik Kubalík, Jakub Lev a Tomáš Hyka.

Elitní formaci bude stejně jako na loňském MS tvořit David Pastrňák, Tomáš Plekanec a Roman Červenka. Ve druhé budou nastupovat Lukáš Radil, Jan Kovář a Jakub Voráček.

"Od druhé třetiny (zápasu proti Kanadě, pozn. autora) to může být jiné, ale je začátek turnaje a máme prostor zareagovat. Nyní jsme se rozhodli takhle i proto, že jsme chtěli navázat na loňský rok a dát k sobě lajnu, která spolu hrála, a zachovat vazbu aspoň dvojice Kovář - Radil," podotkl Jandač.

Přesunutí Voráčka na levou stranu prý nepředstavuje komplikaci. "Občas tam hraje a nemá s tím problém. Vypadlo nám hodně křídel a je možné, že to budeme přeskupovat," pokračoval Jandač. S asistenty se rozhodl nechat pohromadě také sehranou trojici Michal Birner, Petr Vrána, Michal Řepík.

Čtvrtý útok tvoří Roman Horák, Robin Hanzl a Tomáš Zohorna. Obranné dvojice budou mít podobu Radko Gudas - Radim Šimek, Tomáš Kundrátek - Michal Kempný, Jakub Jeřábek - Jakub Krejčík a sedmým bekem bude Jan Rutta.

Na prvním tréninku byli poprvé na ledě útočníci Tomáš Plekanec a David Pastrňák, kteří se k týmu připojili až ve středu večer v dějišti turnaje.

"Cesta byla rychlá, přímý let z Montrealu. Dobré," pousmál se Plekanec, jenž se představí na jubilejním desátém MS. "Trénink sice žádná hitparáda nebyla, ale myslím si, že v pátek už to bude lepší. Do zápasu se do toho dostanu," řekla opora Montrealu.

Podobně jako Plekanec se cítil i Pastrňák. "V letadle jsem moc nespal, takže jsem se snažil jít spát brzy a také se brzy probudil. Jsem trošku unavený, ale doufám, že dneska už se vyspím pohodlně. A bude to dobré," prohlásil Pastrňák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články