Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Proti Dánsku nastoupí v reprezentačním dresu devět nováčků

Praha - Devět nováčků zařadil staronový trenér českých hokejistů Vladimír Růžička do kádru pro začátek přípravy na mistrovství světa a dvojutkání s Dánskem v Euro Hockey Challenge. Nástupce kouče Aloise Hadamczika, který rezignoval po únorových olympijských hrách, má v týmu zatím jediného účastníka turnaje v Soči - brankáře Jakuba Kováře z Jekatěrinburgu.

Poprvé se v národním týmu přestaví brankář Tomáš Závorka s útočníky Martinem Zatovičem a Petrem Pohlem z Karlových Varů, zadák Ondřej Vitásek s forvardy Tomášem Filippim a Jakubem Valským z Liberce, beci Lukáš Kovář z Vítkovic, Matěj Stříteský z Litvínova a útočník Tomáš Zohorna z Pardubic. 

Větší zkušenosti v reprezentaci má ze čtyřiadvacetičlenného výběru jen čtveřice hráčů. Gólman Jakub Kovář má na kontě vedle startu na olympiádě také dvě účasti na světových šampionátech. Obránce Tomáš Mojžíš ze Slovanu Bratislava pod Růžičkovým vedením získal zlato na mistrovství světa v Německu v roce 2010 a představil se i na šampionátu o dva roky později. Stejně tak mají bronz z Helsinek i útočníci Michal Vondrka, Mojžíšův klubový spoluhráč, a Jakub Petružálek z Kazaně.

Z dalších hráčů překročil desítku startů v národním týmu už jen obránce Josef Hrabal z Novosibirsku. Reprezentace se sejde poprvé na startu přípravy ve středu 2. dubna v pražském Edenu, kde bude trénovat až do prvních zápasů. Ve čtvrtek 10. dubna a o den později nastoupí Češi v Děčíně proti Dánsku. V Euro Hockey Challenge pak čekají Růžičkovy svěřence ještě čtyři duely. Ve středu 16. dubna a o den později se utkají v Havlíčkově Brodu s Norskem, v pátek 25. dubna v Neuenburgu a v neděli 27. dubna v Basileji změří síly se Švýcarskem.

Generálkou na MS budou Oddset Hockey Games ve Stockholmu. V závěrečném dílu Euro Hockey Tour nastoupí český tým proti tradičním soupeřům Švédsku, Rusku a Finsku. Světový šampionát v Minsku se hraje od 9. do 25. května. Češi narazí v základní skupině A na Slovensko, Švédsko, Kanadu, Itálii, Dánsko, Norsko a Francii.

Nominace českých hokejistů na začátek přípravy na MS a dvojutkání Euro Hockey Challenge s Dánskem v Děčíně (10. a 11. dubna):

Brankáři: Pavel Francouz (Litvínov), Tomáš Závorka (Karlovy Vary), Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL),

obránci: Lukáš Kovář, Tomáš Kudělka (oba Vítkovice), Michal Gulaši (Karlovy Vary), Ondřej Vitásek (Liberec), Matěj Stříteský (Litvínov), Josef Hrabal (Novosibirsk/KHL), Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava/KHL),

útočníci: Tomáš Nosek, Lukáš Radil, Tomáš Zohorna (všichni Pardubice), Ondřej Roman, Vladimír Svačina (oba Vítkovice), Petr Pohl, Martin Zaťovič (oba Karlovy Vary), Tomáš Filippi, Jakub Valský (oba Liberec), Jakub Petružálek, Tomáš Vincour (oba Kazaň/KHL), Robert Kousal (Podolsk/KHL), Radek Smoleňák (Chanty-Mansijsk/KHL), Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články