Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Prospal se ze světového šampionátu omluvil

Praha – Útočník Václav Prospal hokejovou reprezentaci na světovém šampionátu neposílí, hráč se vedení národního týmu omluvil poté, co jeho tým vypadl v prvním kole bojů o Stanley Cup. "Vašek se necítí na to, aby na mistrovství světa hrál. Má za sebou všelijakou sezonu, ve které dlouho nehrál pro zranění. A nedostal se do optimální formy," vysvětloval  generální manažer reprezentace Slavomír Lener.

Václav Prospal (20)
zdroj: www.newyorkrangers.cz

Dvojnásobný mistr světa Prospal, který má i bronz z turínské olympiády, se omluvil i proto, že jeho výkony v NHL po uzdravení kolísaly. "Odehrál super zápas a pak cítil, že to není ono. Necítil se proto na to, aby odehrál dobře celé mistrovství," tlumočil Lener hokejistovo vysvětlení. 

Trenér Alois Hadamczik má tak aktuálně v kádru 28 hráčů, mezi kterými je sedm posil ze zámořské NHL. Toto číslo ale není konečné, trenér čeká na vývoj prvního kola Stanley Cupu a věří, že se mu podaří získat pro reprezentaci například Tomáše Kaberleho, Davida Krejčího nebo Tomáše Plekance. Na světový šampionát může vzít Hadamczik 25 hráčů, konečnou nominaci by měl oznámit po středečním přípravném utkání proti Kanadě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články