Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prospal přispěl gólem k bohaté přestřelce Tampy s Calgary

New York - Český hokejista Václav Prospal z Tampy Bay se v nedělním utkání NHL podílel jednou brankou na čtrnáctigólové přestřelce s Calgary, kterou nakonec jeho tým vyhrál 8:6. Prospal se trefil v 39. minutě, kdy v přesilové hře svým šestnáctým gólem v sezoně dovršil dílčí obrat ve skóre z 2:4 na 5:4. Michael Frolík pomohl gólem a asistencí k vítězství Floridy 6:2 na ledě Washingtonu. Po třech prohrách v řadě znovu zabrali hokejisté Chicaga, kteří porazili 4:2 Los Angeles. Na dvě branky Blackhawks přihrál český útočník Martin Havlát, který bodoval už v osmém utkání za sebou. Jubilejní sté čisté konto v kariéře vychytal díky 27 zákrokům brankář New Jersey Martin Brodeur při výhře Devils 3:0 nad Philadelphií. Dobrou formu potvrdili hokejisté Vancouveru, kteří porazili Columbus 3:1 a připsali si osmé vítězství z posledních deseti zápasů. Naopak černou sérii prodloužil Dallas, jenž podlehl 1:4 Pittsburghu a zaznamenal pátou porážku v řadě.

Hlavní zásluhu na triumfu Tampy Bay měli Vincent Lecavalier a Martin St. Louis, kteří vstřelili dva góly a k tomu si připsali dvě asistence. "Byl to zápas jako z osmdesátých let. Otevřená hra bez obran, spousta gólů, všechny to strhlo. Opravdu zábava," radoval se St. Louis, jehož tým se topí u dna tabulky Východní konference a se ztrátou šestnácti bodů na osmý Pittsburgh má pramalou šanci na postup do play off.

Jarome Iginla v dresu domácích zaznamenal dva góly a tři asistence a s celkovým počtem 834 bodů se stal nejproduktivnějším hráčem v historii klubu. "Jenom je škoda, že se nám zápas trošku vymkl z rukou a nedotáhli jsme ho do vítězného konce. Ale z celkového pohledu to bylo úžasné utkání," dodal Iginla.

Nemocný brankář Floridy Panthers Tomáš Vokoun zůstal už počtvrté za sebou pouze na střídačce, další český gólman Michal Neuvirth se do branky Washingtonu dostal po první třetině, kterou domácí prohráli 1:4. Neuvirth ve zbytku zápasu dvakrát z 16 střel inkasoval, jednou ho překonal právě Frolík, který byl ve 48. minutě autorem posledního šestého gólu Floridy.

Brankář New Jersey Martin Brodeaur vychytal sté čisté konto

Pro kanadského gólmana to byla po výhře Devils 3:0 nad Philadelphií již druhá nula ze tří zápasů po návratu z marodky, na níž po operaci zraněného loktu strávil skoro čtyři měsíce. "Stovka, to už je pořádné číslo. Skoro se mi tomu nechce věřit," prohlásil Brodeur, který ve třech zápasech po zranění inkasoval dohromady jen dva góly z 48 střel. "Lepší návrat jsem si asi nemohl přát. Ve všech třech zápasech jsme hráli velmi disciplinovaně a obětavě," dodal Brodeur, který udržel konto ve stovce zápasů jako druhý brankář v historii.

Od vyrovnání rekordu Terryho Sawchuka dělí Brodeura tři zápasy bez inkasované branky, s 547 výhrami zaostává jen o čtyři za dalším lídrem historických statistik Patrickem Royem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články