Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Prospal pomohl dvěma asistencemi k výhře Rangers

New York - Český hokejový útočník Václav Prospal přispěl v nedělním utkání NHL dvěma asistencemi k výhře New Yorku Rangers nad Montrealem 6:2. Rangers se sice nepovedla první třetina a po dvaceti minutách prohrávali 0:2, třemi góly v druhé části však výsledek otočili a v třetí třetině triumf dokonali. Obrat nastartoval po 57 sekundách hry v druhé třetině Ryan Callahan. Ukončil tak střelecké trápení Rangers v Madison Square Garden, které trvalo 147 minut a dvě sekundy. Callahan pak přidal ještě jeden gól a dvě asistence a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Dvakrát se trefil také Brandon Dubinsky.

Rangers potřebovali střelecké probuzení jako sůl, jen ve dvou z posledních dvanácti zápasů vstřelili víc než tři branky. Na domácím ledě přitom dvakrát za sebou vyšli gólově naprázdno. "Na nohy nás postavil vyrovnávací gól na 2:2 ve vlastním oslabení," řekl brankář Henrik Lundqvist o gólu Dubinského při přesilovce Montrealu čtyřech proti třem.

Na první místo v tabulce Východní konference se vyhoupli hokejisté Washingtonu, kteří porazili Philadelphii 5:3 a připsali si třetí výhru v řadě. Jednou asistencí k tomu přispěl i český útočník Tomáš Fleischmann, po jehož střele Brooks Laich ve 14. minutě vyrovnal na 2:2.

Stejný hráč ve 45. minutě vstřelil důležitou branku na 4:2 ve vlastním oslabení, pátý gól přidal čtyři minuty před koncem třetí třetiny Alexandr Ovečkin z trestného střílení, které proměnil na šestý pokus poprvé v kariéře. Zároveň si připsal jubilejní 30. gól v sezoně, k němu přidal jednu asistenci a v produktivitě NHL ztrácí už jen tři body na lídra Henrika Sedina z Vancouveru.

Pozici nejlepšího týmu NHL potvrdili hokejisté Chicaga výhrou 4:3 po samostatných nájezdech na ledě Detroitu. Blackhawks v utkání přišli o vedení 2:0, v penaltovém rozstřelu museli naopak dvakrát dotahovat ztrátu. O jejich vítězství nakonec rozhodl ve čtvrté sérii Patrick Sharp, který se předtím jednou trefil i v základní hrací době.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články