Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Prospal odstartoval v NHL kanonádu New Yorku Rangers

New York - Český útočník Václav Prospal odstartoval v úterním utkání NHL kanonádu New Yorku Rangers, který v domácím prostředí deklasoval Tampu Bay 8:2. Čtyřiatřicetiletý hokejista, jenž v soutěži téměř měsíc neskóroval, si nejdříve připsal asistenci na prvním gólu a druhý sám vstřelil. O trefy Rangers se podělilo osm různých střelců, u poloviny z nich si připsal asistenci Marián Gáborík. Pouze dva hráči Rangers včetně Michala Rozsívala nezaznamenali v utkání kanadský bod.

Do sestavy Rangers se potřetí za sebou nevešel český útočník Aleš Kotalík. Jedenatřicetiletý rodák z Jindřichova Hradce měl skvostný úvod soutěže, kdy si v úvodních dvanácti utkáních připsal pět branek a sedm asistencí, ale v následujících 32 zápasech zaznamenal už jen deset bodů. 

Extrémně produktivní večer prožili i hvězdní útočníci Pittsburghu Sidney Crosby a Jevgenij Malkin, kterým se vůbec poprvé podařilo vstřelit v jednom utkání každý alespoň po dvou gólech. Pittsburgh s přispěním obou lídrů porazil 6:4 New York Islanders. V zápase si ale pohrával s přízní osudu, protože ztratil vedení 3:0 a 4:1. Nerozhodný stav ale v závěrečných deseti minutách zlomil právě Malkin.

Brankář Ondřej Pavelec podpořil sedmatřiceti úspěšnými zásahy vítězství Atlanty 4:3 nad Torontem. Talentovaný kladenský rodák dovedl Thrashers k dvoubodovému zisku ve třech z posledních čtyř startů a tým podržel v zápase zejména při závěrečné power-play soupeře, kterou měli hosté umocněnou přesilovou hrou.

Čtyřbrankový náskok málem ztratili hokejisté Anaheimu. V jedenácté minutě vedli už 4:0, ale Buffalo po vystřídání brankáře Patricka Lalimea stáhlo manko na rozdíl jediné branky. Uklidnění do řad Ducks přinesl až v závěru Troy Bodie a hostující tým stihl už jen v poslední minutě snížit na konečných 5:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články