Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Prospal: K zápasu jsme přistoupili laxně a Finové nás v úvodu potrestali

Paríž - Velké vzepětí ve třetí třetině a úspěšný nájezd Robina Hanzla zajistily českým hokejistům vítězství v důležitém zápase základní skupiny mistrovství světa s Finskem. Prvních čtyřicet minut ale vypadala hra svěřenců Josefa Jandače dost rozháraně. Podle asistenta Václava Prospala za to mohla slabší koncentrace na začátek zápasu, která vyústila v úvodní dvě finské branky.

Václav Prospal
zdroj: ČT4 autor: Honza Ján

"Připravovali jsme se na ně. Věděli jsme, že po nepovedeném zápase s Francií bude u nich v kabině trochu bouřka, ale začátek zápasu se nám nepovedl. U prvního gólu jsme po akci zpoza branky nedokázali uhlídat Filppulu, další dvě branky padly přes clonu před brankářem," popsal Prospal.

Pro slabý výkon v prvních dvou třetinách jen těžko hledal vysvětlení. "První dvě třetiny nestály za nic. V prostřední části jsme měli tuším šest střel na bránu, to je strašně málo ve chvíli, kdy prohráváte 0:3 a potřebujete se vrátit do zápasu. Neměli jsme tlak před brankou, přesně to, co se dařilo Francouzům," řekl Prospal.

Někdejší úspěšný reprezentant viděl jako základní problém špatnou koncentraci v úvodních minutách. "Přistoupili jsme k zápasu moc laxně, jako by se nám nemohlo nic stát a Finové nás potrestali. Nakonec jsme to zvládli, ale tuhle lekci jsme si asi mohli ušetřit. Až posledních patnáct minut to vynahradilo," uvedl Prospal.

Je nám líto, video expirovalo.
Prospal: Musíme zlepšit koncentraci v začátcích zápasů

Trenéři s ohledem na vývoj zápasu přeházeli složení formací a do hry poslali i třináctého útočníka Hyku. "Byli jsme k tomu donuceni nejen zraněním Jakuba Voráčka. Měli jsme třináct útočníků, takže pořád se daly točit čtyři pětky. V prvních dvou třetinách jsme téměř neměli vyložené šance, takže něco jsme udělat museli," připustil Prospal.

Chyby na začátku zápasu i tlak ve třetí třetině si teď chce realizační tým podrobně rozebrat. "Máme teď dva dny volno, takže je dost času na to, všechno rozebrat. Určitě se musíme zlepšit v koncentraci na začátky zápasů, už proti Bělorusku to bylo problém, že měli v prvních třech minutách dvě přečíslení. Proti silnějším týmům nebo později v turnaji by se nám to vymstilo," uzavřel Prospal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články