Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prospal dvakrát překonal Vokouna a přispěl k výhře Rangers

New York - Český útočník Václav Prospal se ve středečním utkání NHL dvěma góly zasloužil o vítězství hokejistů New Yorku Rangers nad Floridou 4:1. Prospal tak po čtrnácti zápasech protrhl své střelecké trápení a pomohl Rangers k čtvrtému vítězství v řadě. Poprvé překonal Tomáše Vokouna v brance Panterů v 25. minutě, kdy v přesilové hře dostal svůj tým do vedení 2:1. V úvodu třetí třetiny pak svou osmou trefou v sezoně zvyšoval na 3:1. Na konečných 4:1 upravil v 52. minutě Marián Gáborík, jenž s 26 góly stále vládne střelcům NHL.

Smolný večer prožil brankář Ondřej Pavelec z Atlanty. V Bostonu dokázal hájit čisté konto necelých deset minut, pak během 68 sekund inkasoval tři góly a v brance ho nahradil Johan Hedberg. Thrashers se poté na chvíli zvedli a ještě do první přestávky snížili na rozdíl jediného gólu, nakonec však prohráli 4:6. 

Pavelec, který si připsal pět úspěšných zákroků, se poroučel na střídačku
po gólu českého útočníka v dresu Bruins Vladimíra Sobotky, jenž tak oslavil
svůj jubilejní 100. zápas v NHL. Po předchozí sérii čtyř porážek si Boston
připsal druhou výhru v řadě.


Další český gólman Michal Neuvirth na rozdíl od Vokouna a Pavelce ve středu zářil a 32 zákroky přispěl k výhře Washingtonu 5:2 nad Buffalem. Vyrovnaný zápas zlomili Capitals ve svůj prospěch až v polovině třetí třetiny, kdy za stavu 3:2 bez zbytku využili dvojnásobné vyloučení Sabres a během minuty a patnácti sekund vstřelili dva přesilovkové góly. 

Ve výborných výkonech pokračuje útočník Tomáš Plekanec z Montrealu. Při vítězství 5:1 nad Carolinou přihrál na tři góly a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Nejproduktivnější Čech v NHL zaznamenal v posledních třech zápasech dohromady devět bodů a s 36 asistencemi je druhým nejlepším nahrávačem celé ligy.


Čeští hokejisté se prosadili také v duelu Phoenixu s Anaheimem. O výhru domácích 4:0 se gólem zasloužili Martin Hanzal s Robertem Langem, asistenci u Hanzalovy trefy si připsal Radim Vrbata. Brankář Kojotů Ilja Bryzgalov zneškodnil všech 21 střel a s pěti čistými konty v letošní sezoně vládne gólmanům v NHL. 

Nefalšovanou vánoční nadílku přichystali pro své fanoušky hokejisté Pittsburghu, kteří na domácím ledě rozstříleli Ottawu 8:2. Prim hrál především ruský útočník Jevgenij Malkin, který počtvrté v kariéře nastřílel hattrick.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články