Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Prohrát se může. Ale musí to být se ctí, říká Ton po debaklu na Spartě

Praha - Čtyřikrát za sebou nedokázala Sparta v domácím prostředí porazit brněnskou Kometu. S letním přestěhováním do O2 areny však přišel velmi rázný obrat. Z prvního měření sil v sezoně před sparťanskými fanoušky vyšli Brňané s potupným debaklem 3:9. Výsledek však plně odpovídal tomu, jak špatně hosté především v první třetině hráli.

Petr Ton
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Prohrát se může a mrzí každá porážka, ale musí to být s nějakou ctí. Ne s tímhle rozdílem. A tohle, co jsme předvedli v první třetině od prvního do posledního hráče, to je doopravdy ostuda," řekl zkušený útočník Petr Ton k dvacetiminutovce, která byla jak z hodně špatného snu a Kometa ji prohrála drtivě 0:6. Sparta vypadala nezastavitelně. A nepřibrzdil ji ani oddechový čas hostujícího kouče Aloise Hadamczika za stavu 0:4. "Trenér se v tu chvíli snaží to uklidnit a zároveň trochu zmírnit lauf soupeře. Snažil se nás povzbudit a dodat nám víru, abychom do konce třetiny už neinkasovali," přiblížil dvaačtyřicetiletý Ton.

To ovšem nevyšlo, Marek Čiliak, jenž nahradil v brankovišti Martina Faltra, ještě do přestávky obdržel další dva góly z holí Pražanů. "Byl jsem i na té druhé straně barikády, kdy si pak užíváte každé střídání a těšíte se na led. Dokážu se vžít do těch pocitů," přemítal Ton. Nálada v brněnské kabině byla po první třetině hodně ponurá. "Nelze však mít v tu chvíli úplně skleslé hlavy. Věděli jsme, co se stalo, ale dalších 40 minut bylo před námi, takže se trochu změnila taktika a jediné, co jsme si v tu chvíli mohli říct, bylo, abychom to důstojně dohráli s tím, že začíná nová třetina od stavu 0:0," uvedl Ton.

"Věděli jsme, že jsme byli všude o několik kroků pomalejší, od druhé třetiny jsme chtěli hrát jako od začátku. To zklamání je obrovské, ale nemůžete na to v tu chvíli myslet," vysvětlil. Nečekaně jednostranný vývoj byl hodně studenou sprchou i pro několik stovek fanoušků, kteří svými hlasivkami hnali na zteč Kometu. "Za celý tým jim mohu vzkázat, že se strašně omlouváme a vyloženě stydíme, protože tohle byl ostudný výkon. Všichni o tom víme a musíme si sednout, abychom to nazvali správnými slovy, kde se stal problém," zdůraznil Ton.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Brno

Ztráta na šestku ještě není taková

"Měli jsme to velmi podobně už minulý zápas v Boleslavi. A ten dnešek proti ještě o něco kvalitnějšímu týmu, než je Mladá Boleslav, byl o to horší. Co s námi Sparta předvedla v první třetině, to člověk dlouho nezažil. Ale je to sport a my se z toho musíme poučit. Ne na to zapomenout a hodit to za hlavu," řekl Ton. Poprvé si proti týmu, v jehož historii patří mezi největší postavy, zahrál v O2 areně.

"Upřímně řeknu, že je to pro mě tady jednodušší. Jsem už druhý rok ze Sparty pryč a neberu to tady jako sparťanské sídlo. Přece jen člověk hodně let hrál tady v O2 areně jako na ledě Slavie, proto je to pro mě snadnější. Tu nostalgii jsem si užil včera na tréninku. I když hala byla prázdná, ty vzpomínky tam jsou," připomněl pocity z pondělního tréninku, který absolvovala Kometa v holešovické Tipsport Areně. V tabulce ztrácí jeho celek nadále čtyři body na šestku, která si zajistí přímý postup do play-off. "Ztráta na šestku ještě není taková, chceme o ni samozřejmě bojovat, ale podobným výkonem bychom do ní měli hodně daleko," uvědomuje si Ton.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články