Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Profesionální hokejistky se dočkaly. V zámoří odstartovala PWHL úvodním duelem

Moment, na který čekaly generace hráček, se konečně dostavil. V zámoří odstartovala ženská profesionální PWHL. Severoamerická soutěž sdružuje poprvé v historii to nejlepší, co ženský hokej nabízí. V úvodním duelu zvítězil New York na ledě Toronta 4:0, autorkou premiérové branky v nové lize se stala Ella Sheltonová.

Je nám líto, video expirovalo.
Odstartovala ženská PWHL, New York na úvod porazil Toronto

O slavnostní buly se postarala Billie Jean Kingová, která je mimo jiného členkou správní rady nové kanadsko-americké soutěže, jež se skládá ze šesti týmů podobně jako v počátečním období mužské NHL v takzvané éře Original Six. Kromě New Yorku a Toronta jde ještě o Boston, Minnesotu, Montreal a Ottawu.

Na historicky první trefu se v Torontu dlouho nečekalo, skóre zápasu otevřela Sheltonová už po necelých jedenácti minutách hry. Hráčky New Yorku o výhře ale definitivně rozhodly až v závěrečné části, kdy se v rozmezí 43. a 48. minuty prosadily Alex Carpenterová, Jill Saulnierová a Kayla Vespaová. Hokejistky Toronta nakonec recept na brankářku Corinne Schroederovou nenašly.

Do dalších zápasů by se měly zapojit také české reprezentantky. Obránkyně Dominika Lásková, kterou si vybral Montreal na 19. pozici jako nejvýše draftovanou Češku, doplňuje v klubu útočnice Tereza Vanišová. V prvním utkání by se měly střetnout s Anetou Tejralovou a Kateřinou Mrázovou z Ottawy, kterou koučuje trenérka české reprezentace Carla MacLeodová. V Minnesotě, jež při startu v lize narazí na Boston, zase figuruje Denisa Křížová.

Základní část soutěže potrvá do začátku května, pak bude následovat play-off. Liga počítá s přestávkou během mistrovství světa, které se odehraje od 3. do 14. dubna v americkém městě Utica.

Zdroj
ČT sport, thepwhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články