Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Prodloužení už je loterie a oni nás v něm bohužel uvařili, smutnil Pech

Göteborg – Jeho aktivita a rychlost dělala Frölundě zejména ve třetí části obrovské problémy a kdyby při něm stálo trochu více štěstí, mohl v samotném závěru rozhodnout. Lukáši Pechovi však puk trochu odskočil a po prodloužení tak musel sledovat radost domácích. Nevyužitá příležitost třiatřicetiletého útočníka samozřejmě mrzela, ale i přes neudělaný poslední krok našel pro jízdu Pražanů jenom slova chvály.

Sparťan Lukáš Pech se snaží překonat ve finále Ligy mistrů Johana Gustafssona z Frölundy
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Michael Erichsen

"Jsme samozřejmě zklamaní, protože jsme chtěli vyhrát. Ale jinak si myslím, že nám celá sezona Ligy mistrů vyšla parádně. Hráli jsme atraktivní hokej s výbornými soupeři a myslím, že jsme se s tím poprali na výbornou. Jen škoda tohoto posledního zápasu," řekl Pech.

Sparta v parádní bitvě v úvodní třetině dvakrát vedla. "První třetina byla hodně vyrovnaná, my jsme tam měli hodně vyloučení, ale vedli jsme a hráli jsme dobře. Vůbec ale nevím, za co tam dostal Míra Forman ten trest do konce utkání. Je to škoda, protože by nám taky v tom dalším průběhu zápasu pomohl. Druhá třetina byla z naší strany slabší, nechali jsme Frölundu, aby nás zatlačila, měli tam několik šancí, což také vyústilo v gól na 2:3," podotkl Pech.

Třetí třetina ale patřila Spartě a vedle vyrovnání mohla i rozhodnout. "Jak se říká, když nám hoří koudel u zadku, tak jsme tu třetí třetinu zabrali a rvali jsme se. Hráli jsme výborně na puku, byli jsme silní v předbrankovém prostoru, kde jsme měli hráče a z toho i pramenil gól na 3:3," uvedl třiatřicetiletý centr k trefě Lukáše Klimka.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté Sparty padli s Frölundou v prodloužení a na triumf v LM nedosáhli

"Bohužel ten závěr nám nevyšel, přestože jsme tam měli spoustu šancí, měli jsme navrch a nepustili Frölundu z pásma. Bylo tam několik příležitostí dát vítězný gól, ale to se bohužel nestalo. V prodloužení je to loterie, tam nás bohužel uvařili," doplnil Pech.

Frölunda se v prodloužení ve hře tři na tři usadila po krátké době v útočném pásmu a po 87 sekundách díky trefě Niklase Lasua ukončila nastavení, které by se v případě trvání nerozhodného stavu hrálo 20 minut.

"Můžeme polemizovat o tom, zda je to spravedlivé v takovém utkání, ale prostě je to takhle nastavené a každý to ctí. Kdybychom ten gól dali my, tak jsme rádi, že to tak je. Ale dostali jsme ho, je to velká škoda, ale myslím, že jsme odvedli dobrou práci," podotkl Pech.

Sám mohl prodloužení v závěru základní hrací doby odvrátit, ale v šanci se mu puk neodrazil na hokejku tak, aby stihl ideálně zakončit. "Byl jsem blízko, ale jak to tam skákalo, tak jsem na to už nedosáhl a podjelo mi to hokejku. Chtěl jsem to tam zamést, ale hráč Frölundy mi tam lehl, takže už to nešlo. Možná to chtělo líp zareagovat, ale teď už se s tím bohužel nedá nic udělat," popsal více než slibnou situaci Pech.

Frölunda opět potvrdila svou sílu. Ve třetím ročníku obnovené Ligy mistrů byla potřetí ve finále a podruhé se radovala. "Hráli dobře, ale nemyslím, že by byli nějak nejlepší. Nechci ty týmy nijak srovnávat. Samozřejmě byli jedni z nejsilnějších, ale myslím, že jsme měli i jiné silné soupeře, s nimiž jsme se popasovali," dodal Pech, který patřil mezi trojici kandidátů na ocenění pro nejužitečnějšího hráče soutěže. MVP Trophy nakonec ve svém hlasování přidělili fanoušci kapitánovi vítězů Joelu Lundqvistovi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články