Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Procházka s Eratem jsou dalšími posilami Komety

Brno - Kádr Komety Brno se rozrostl o další dvě nové útočné posily. Dres extraligového nováčka budou od nové sezony nosit útočníci Radek Procházka a Roman Erat ze Znojma. Oba v novém působišti podepsali dvouleté smlouvy, v Procházkově případě může klub uplatnit navíc ještě roční opci.

Jednatřicetiletý Procházka odehrál v uplynulém ročníku za Orly včetně skupiny o udržení 55 zápasů, v nichž si na své konto připsal šestnáct bodů za šest branek a deset asistencí. Ve své kariéře hrál extraligu také za Vítkovice, Plzeň, Havířov, Vsetín a Karlovy Vary. V reprezentačním dresu odehrál dvě mistrovství světa, ale jen v mládežnických kategoriích do 18 let a druhé do 20 let.

Devětadvacetiletý Erat stihl v nedávno skončené sezoně 60 zápasů ve znojemských barvách a zaznamenal 31 bodů díky sedmnácti přesným trefám a čtrnácti nahrávkám. V extralize za jiný klub dosud nehrál. V sezoně 2004/05 okusil start v seniorské reprezentaci, když nastoupil v přípravném utkání proti Bělorusku.

Již dříve se brněnskému klubu upsali obránci Pavel Mojžíš s Angelem Krstevem, nejproduktivnější hráč Znojma v minulé sezoně Pavel Selingr a představitelé Komety jsou dohodnuti také s dalším forvardem Jiřím Dopitou. Kromě toho už Kometa získala dalších pět hráčů, kteří měli ve Znojmě smlouvy. Za Brno budou hrát brankář Jiří Trvaj, obránci Martin Rýgl, Lubomír Štach a útočníci Václav Meidl s Jaroslavem Svobodou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články