Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Probuzené Karlovy Vary chtějí vyhrát i v Pardubicích

Praha – Šesti duely pokračuje 16. kolo hokejové extraligy. Napínavou bitvu lze očekávat pod Ještědem, kde na sebe narazí Liberec a Sparta. Současný lídr z Českých Budějovic míří do Třince, Plzeň přivítá Kometu Brno. Do Pardubic přijedou posledními dvěma výhrami povzbuzené Karlovy Vary. Utkání vysílá od 18:00 v přímém přenosu ČT4 a sportživě.cz.

Kouč Pardubic Pavel Hynek si je dobře vědom, že podobný výkon jako proti Kladnu nemusí na body pokaždé stačit. "Musíme se zlepšit a doufám, že předvedeme lepší výkon. V přípravě na utkání vyzdvihneme silné stránky soupeře, který poslední dva zápasy vyhrál, ale hlavně se zaměříme na sebe," plánoval Hynek. Vary přitom v posledních dvou zápasech procitly a v domácím prostředí vyprovodily Litvínov i pražskou Slavii shodně 6:2.

Kouč Energie Václav Baďouček věří, že jeho svěřencům pomůže k úspěchu i vědomí stále aktuální série pěti po sobě jdoucích výher na pardubickém ledě. "Víme o tom, že nám se daří u nich a Pardubice vyhrávají u nás. Rád bych, aby se ta bilance ještě prodloužila," řekl s úsměvem Baďouček. "Zlepšili jsme se v obraně a dařilo se nám i v ofenzivě. Dvakrát šest gólů je v našem případě výjimečné, ale na rozdíl od zápasu v Mladé Boleslavi jsme konečně proměnili šance," doplnil Baďouček.

Netradičně již od 15 hodin přivítá v pátek na den státního svátku Liberec v domácím prostředí Spartu. "A čeká nás určitě jako tradičně v těchto zápasech těžká bitva. Nové trenérské trio odvádí ve Spartě výbornou práci, která přináší ovoce v podobě vynikajících výsledků," ocenil trenér Jiří Kalous. Sparta naposledy v Liberci vyhrála před čtyřmi roky, v dalších osmi duelech nebodovala. "Hlavně potřebujeme, aby se nám zase začalo dařit směrem dopředu," uvedl asistent trenéra Patrik Martinec.

Plzeň jako jediný tým soutěže nenašel v domácím prostředí zatím přemožitele, z šesti utkání před svými fanoušky získali Indiáni 16 bodů. Kometa po slibném rozjezdu nezískala v posledních třech zápasech ani bod. Slabinou je momentálně malá produktivita při přesilových hrách. "Zaměřujeme se na zlepšení. Chybějí nám však hráči, kteří by přesilovky odtáhli. Zlepšení není tak jednoduché," přiznal kouč Zdeněk Venera. Napravit špatnou bilanci se Brňané pokusí v Plzni. "Plzeň má letos vynikající bilanci. Ale dá se hrát s každým," doplnil Venera.

Třinec přivítá lídra extraligy a chybět by u toho neměl ani gólman Hamerlík, který zůstal otřesen po Urbanově faulu ze závěru úterního duelu s Libercem. "V kabině normálně komunikoval, mělo by to být dobré," řekl trenér Břetislav Kopřiva. Ocelářům se letos příliš nevede v domácím prostředí, v pátek si mohou vylepšit bilanci v utkání s vedoucím mužstvem. "České Budějovice teď mají opravdu famózní formu a nic na tom nemění jejich nedávná prohra s Litvínovem. Mají zkušený, dobře poskládaný mančaft, který získal na síle ještě příchodem Kotalíka," uvedl Kopřiva.

České Budějovice po přerušení série šesti výher překvapivou domácí porážkou od Litvínova (0:3) navázaly vítězstvím. "Nemáme patent na výhry, vždy nějaká porážka přijde, ale je důležité se o ty série, při nichž neustále bodujete, pokoušet a snažit se urvat co možná nejvíc bodů. Momentálně občas poskočíme do čela, ale to není to hlavní, potřeba jsou nyní hlavně body," připomněl trenér František Výborný. "Třinec má hodně kvalitní mužstvo a já čekám, že bude zase hodně nahoře," doplnil Výborný.

Čtvrtý tým minulého ročníku Slavia bodoval ve čtyřech z posledních pěti zápasů, přičemž třikrát Pražané vyhráli. Nadále je ale provázejí výkonnostní i výsledkové výkyvy. Po čistém kontu v derby inkasovali svěřenci kouče Vladimíra Růžičky v dalších dvou duelech dohromady deset branek, následně ovšem dobyli led lídra ze Zlína 3:0. Boleslav ztratila šest z posledních sedmi utkání. Efekt přesunu sportovního manažera Milana Hniličky na lavičku místo odvolaného Vladimíra Jeřábka zafungoval pouze napoprvé v souboji s Karlovými Vary, ale od té doby neuhráli Středočeši ve třech zápasech ani bod.

Litvínov odčinil vysokou prohru z podkrušnohorského derby v Karlových Varech cenným vítězstvím v Českých Budějovicích. Nyní přivítá Vítkovice, které už šest kol čekají na výhru v základní hrací době a mají na kontě stejně jako Severočeši 18 bodů. Zranění jsou Punčochář s Klimkem, otazník visí nad startem neproduktivnějšího hráče Burgra, který laboruje se svalovým zraněním.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články