Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Pro nominaci udělám maximum, hlásí navrátilec Jordán po nejlepší sezoně

Má za sebou nejvydařenější ročník v kariéře v KHL a je připraven zabojovat o nominaci na mistrovství světa v Rize. Michal Jordán, třicetiletý bek Chabarovsku, startoval už na čtyřech šampionátech, ale do národního týmu se vrací po dvou letech.

Reprezentační obránce Michal Jordán
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Těšil jsem se. Jsem rád, že jsem dostal pozvánku a že mohu zabojovat o mistrovství světa," řekl Jordán. K národnímu týmu se připojil v pondělí odpoledne, na začátku druhého přípravného týdne. "Sezona byla náročná, ale poté, co jsme se nedostali do play-off, jsem si odpočinul, nabral sílu a mám chuť do hokeje. Pro nominaci udělám maximum," doplnil.

Poslední soutěžní zápas odehrál již 27. února, poté ale zůstal v klubu. "Museli jsme tam po konci sezony zůstat a dva týdny trénovat. Do pětadvacátého února jsem byl v Chabarovsku a pak jsme letěli s rodinou do Moskvy. Zhruba před týdnem jsme se vrátili do Čech."

Současný reprezentační program si chválí. Hráči se společně připravují od pondělí do čtvrtka, pak mají volno a opět se sejdou další pondělí.

"Věděl jsem, do čeho jdu, a myslím si, že pro mě je to dobře. Sice jsem v Chabarovsku trénoval, chodil jsem do posilovny i na led, ale s týmem je to něco jiného. Mám teď dva týdny, abych se do toho dostal a připravil se na zápasy. Doufám, že formu načasuju tak, abych podával dobré výkony, a pak se uvidí, jak to dál půjde," řekl Jordán, který vedle MS startoval i na olympijských hrách či Světovém poháru.

Nejlepší bilance a konec kontraktu

V KHL působí od roku 2016, aktuální sezona byla jeho nejvydařenější. Ve 40 zápasech nasbíral 20 bodů za 9 gólů a 11 asistencí. "Z osobního pohledu je to dobrá sezona a jsem za ni rád. Neodehrál jsem tolik utkání, ale zvládl jsem udělat nejvíc bodů. Je to i laťka do dalších sezon, pořád bych se chtěl zlepšovat," pokračoval.

Odchovanec Zlína odehrál za Amur již čtvrtou sezonu a nyní i řadu utkání s kapitánským "céčkem" na dresu. "Určitě je to pro mě pocta, protože ne v každém mužstvu je cizinec kapitánem. Tím, že jsem v Chabarovsku již čtyři roky, mám k městu určitý vztah. Nehraju jen za sebe nebo za tým, ale chci hrát dobře i s ohledem na respekt k městu a celému chabarovskému kraji," upozornil s nadhledem Jordán.

Zda bude v klubu pokračovat, momentálně netuší. Smlouva mu totiž po sezoně skončila. "Agent už to začal řešit. Určité nabídky jsou, i z Chabarovsku, ale tam se měnilo vedení, takže potřebují určitý čas, aby noví lidé poznali, jak to tam chodí. Jsme v kontaktu a uvidíme, jak se to bude vyvíjet," vysvětlil.

V závěru přestupového období se jeho jméno spojovalo i s extraligovými Pardubicemi, do nichž se z Amuru přesunul Tomáš Zohorna. Podle Jordána to ale moc reálné nebylo. "Byl jsem rozhodnutý zůstat v KHL, nepřemýšlel jsem nad tím. Pokud to půjde, chci hrát v KHL a nabídky budou. Že bych se měl vrátit na play-off do Česka, jsem neuvažoval," zakončil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články