Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Přímý souboj o druhé místo. Češi se utkají se Švýcarskem o setrvání v Paříži

Paříž - Nepříjemné Švýcarsko bude posledním protivníkem českého výběru v základní fázi mistrovství světa. Svěřenci Josefa Jandače se utkají se soupeřem, který na turnaji dosud v každém zápase bodoval, a ve hře bude konečné druhé místo v tabulce pařížské skupiny. To zajišťuje za všech okolností setrvání ve francouzské metropoli i pro čtvrteční čtvrtfinále, které už mají oba týmy nyní jisté. Přímý přenos sledujte od 16:00 na ČT sport a ctsport.cz.

"Švýcaři tady hrají velmi dobře organizovaně, dohrávají souboje. Musím říct, že třeba nemají velké hvězdy, ale dodržují systém a na turnaji je to vidět. Švýcaři i Norové tady hrají výborně," řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček. "Když se tým proti nim dobře nepohybuje, je to těžké. Na to se musíme připravit," podotkl bývalý vynikající obránce.

Je nám líto, video expirovalo.
Švýcaři budou houževnatí, vědí Češi

Český tým po úvodní porážce s Kanadou pětkrát za sebou zvítězil, naposledy v neděli přehrál domácí Francii 5:2. I přes tříbodový zisk ale mužstvo vedené kapitánem Jakubem Voráčkem mělo problémy s disciplínou. Sedm trestů a dvě dvojnásobná oslabení, toho se Češi budou chtít příště vyvarovat.

"Ještě jsme tady neodehráli šedesát minut tak, jak bychom si představovali. Minule jsme měli hodně vyloučených, do hry se dostalo třeba jen pár hráčů a pak zase byly přesilovky. Proti Švýcarsku bychom chtěli hru rozložit na co nejvíc hráčů a připravit se na čtvrtek," řekl Špaček.

Češi nastoupí s Petrem Mrázkem v brance, rotace gólmanů tak bude pokračovat. Ve složení formací by naopak změny nastat neměly. "Sestava bude stejná. Měli jsme o tom diskusi, ale zůstane stejná," uvedl Špaček.

Prozradil však, že s výkonem jedné formace proti Francii trenéři spokojeni nebyli, podle všeho s útokem David Pastrňák - Jan Kovář - Roman Červenka. "Tři lajny hrály výborně, jedna trošku haprovala. Proto jsme měli trošku pohovor. Ale je škoda rozbíjet lajny, které opravdu fungovaly," řekl.

Předpokládaná sestava: Mrázek - Gudas, Šimek, Jeřábek, Krejčík, Rutta, Kempný, Kundrátek - Voráček, Plekanec, Sobotka - Pastrňák, Kovář, Červenka - Řepík, Vrána, Birner - Hanzl, Horák, Zohorna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články