Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportovní legendy

Přijeli rodiče i kamarádi, nádhera. Až na ten výsledek, říká Uher

Ve Spartě strávil dvě sezony, nyní se do Prahy vrátil jako soupeř. Dominik Uher si zápas Ligy mistrů, ve kterém jeho Bremerhaven podlehl 2:4, užil i díky velké podpoře z hlediště. Náladu však kazil výsledek.

Dominik Uher (vlevo)
zdroj: ČTK / Profimedia

"Byl to určitě speciální zápas, moc jsem se sem těšil. Přijeli rodiče i kamarádi... Měli jsme tady i hodně fanoušků. Praha je v tomto ohledu skvělé lákadlo pro hráče i fanoušky, že se podívají do krásného města, ale oni nás skvěle podporují úplně všude. Přijeli by, i kdybychom hráli s Třincem. Jsme za to strašně rádi," ocenil Uher.

Dojmy mu však kazil výsledek. "Chtěli jsme vyhrát, ale bohužel. Každopádně vás tyhle zápasy hodně posouvají dopředu, když hrajete proti těm nejlepším týmům v Evropě a máte možnost vidět, jak se hraje moderní hokej na malém hřišti," podotkl Uher. "Budeme se z toho snažit ponaučit a v pátek v Berlíně (při utkání německé ligy) mít hlavně lepší začátek, protože tam jsme to prospali a stálo nás to zápas. Na druhou stranu Sparta hrála v první třetině výborně. Vletěla na nás na malém hřišti a my jsme na to nebyli připravení," přiznal Uher.

Do sezony přitom vstoupil jeho tým skvěle. V Lize mistrů zůstává na postupových pozicích, v domácí lize ještě nenašel za sedm zápasů přemožitele v základní hrací době, je o dva body druhý a má oslnivé skóre 26:6. Aktuálně drží mužstvo na ligové scéně přes 163 minut trvající sérii bez inkasovaného gólu.

"Zatím se daří, ale myslím, že je toho ještě hodně ke zlepšení. Vyhráváme, protože máme výborné gólmany a drží nás v zápasech. Máme ale silný mančaft a věřím, že bychom měli mít dobrou sezonu," řekl Uher. "Loni finále bylo pořádnou porcí sebevědomí, protože do té doby jsme nepřešli ani přes čtvrtfinále. Doteď nás mrzí, že jsme nedokázali vyhrát, ale musíme se koukat dopředu. Kádr zůstal víceméně stejný, ale pokud budeme dobře pracovat, mohli bychom to minimálně zopakovat," dodal.

Na Spartu má dobré vzpomínky i díky tomu, že Pražané tehdy v Lize mistrů prošli až do finále. "To jsme pak v prodloužení prohráli a jen těsně nám to nevyšlo. Ale mám z toho skvělé zážitky a je to má nejlepší vzpomínka na Spartu. Jsem za ty dva roky tady rád," připomněl Uher, jenž hájil barvy Pražanů v letech 2016 až 2018.

V kabině jeho současného zaměstnavatele je i další bývalý sparťan Vladimír Eminger, v týmu jsou však hráči ze všech koutů Evropy i ze zámoří. "Jak se domlouváme? Máme takovou svoji bremerhavštinu," smál se Uher. "Zní hlavně angličtina, ale je to vážně takový mišuňk všeho. Včetně češtiny, protože máme také tři Slovince, kteří umí česky. A k tomu trenér Slovák," připomněl asistenta Mariána Bažányho, rodáka z Bratislavy.

Bremerhaven leží přibližně 70 kilometrů severně od Brém, domova fotbalistů bundesligového Werderu, což rodák z Frýdku-Místku jakožto fanoušek fotbalu vítá. "Oba kluby dobře spolupracují. My dostáváme lístky na ně, oni zase na nás, region je celkem propojený. Žije hlavně fotbalem, ale teď do toho vstoupila i hokejová značka, což je fajn. Fotbal mám rád, a pokud můžu, vyrazím na Brémy," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články