Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Přijede Sobotka? Vedení reprezentace o útočníkovi St. Louis stále uvažuje

Paříž – Zdali na mistrovství světa přijede Vladimír Sobotka, je stále ve hvězdách. Vedení hokejové reprezentace o devětadvacetiletém útočníkovi stále nerozhodlo, i když centrovi St. Louis skončila klubová sezona už v neděli, kdy Blues vypadli v semifinále Západní konference s Nashvillem.

Generální manažer národního týmu Martin Ručinský je se Sobotkou v kontaktu, trenéři ale zvažují, jestli ho do Paříže pozvou. "Je na čekačce. Vláďa letí domů a je připravený na náš telefonát," řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Sobotkova případná nominace závisí i na zdravotním stavu kapitána Jakuba Voráčka a Petra Holíka. Zatímco Voráček nedohrál pondělní zápas po nárazu na mantinel, Holík se k mužstvu připojil až dodatečně a na soupisce není. Oba dnes bez viditelných omezení trénovali.

"Jsme v situaci, že nevíme, co bude s 'Vorasem'. Na soupisce máme ještě dvě volná místa a počkáme, jak se Kuba bude cítit. Pak budeme reagovat. Musíme brát také ohled na to, kdyby se nám zranil nějaký obránce, museli bychom na soupisku zapsat jiného beka," řekl generální manažer Martin Ručinský v úterý.

S týmem v Paříži vedle Holíka trénují ještě obránci Jan Kolář, Libor Šulák a útočník Jakub Lev. Na soupisku se dostanou dva z nich.

Je nám líto, video expirovalo.
Voráček před zápasem s Norskem trénoval bez omezení
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články