Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Příchod Vokouna do Varů se odkládá kvůli pojistce s Pittsburghem

Praha - Hokejový brankář Tomáš Vokoun v nejbližší době extraligové Karlovy Vary neposílí. Dvojnásobný mistr světa se podle generálního manažera Energie Miroslava Vaňka měl k týmu připojit v pondělí, nakonec ale šestatřicetiletý gólman v tomto termínu do Česka nedorazí. Podle deníku Sport jeho možnému startu v domácí nejvyšší soutěži brání problémy s pojistkou jeho dvouleté smlouvy s Pittsburghem, kterou uzavřel v červnu."Vyskytly se neplánované problémy. Víc bych to ale v současné době nechtěl komentovat, řeší se to," řekl listu Vokoun.

Vaněk přitom na oficiálním klubovém webu uvedl, že se s karlovarským rodákem domluvil, že se k mužstvu připojí, a až se bude cítit dobře, zasáhne i do zápasů. "Tomáš k celé dohodě přistoupil velmi vstřícně a nemá vůči našemu klubu vůbec žádné finanční požadavky. Pojistku si uhradí sám a nepožaduje ani žádnou měsíční odměnu," uvedl Vaněk. Podle Sportu se proti tomu, aby Vokoun chytal bez odpovídající pojistky, postavil jeho agent Allan Walsh.

Bronzový medailista z olympijských her v Turíně chce posílit Karlovy Vary především proto, že je rodákem z lázeňského města. Hokej ve Varech ale hrál jen v žákovských kategoriích, pak odešel do Sokolova a následně do extraligového Kladna.

V Karlových Varech by měl Vokoun podle Vaňka pobírat pouze prémie za vyhraná utkání či získané body ve stejné výši, v jaké jsou odměňováni ostatní hráči týmu.

Vokoun v NHL nastoupil k téměř 700 zápasům za Montreal, Nashville, Floridu a Washington. V Česku se šestatřicetiletý brankář představil naposledy v sezoně 2004/05 při předchozí výluce. Tehdy chytal čtyři měsíce za Znojmo.

Karlovým Varům se zatím v extralize moc nedaří, aktuálně jsou dvanácté. I proto Vaněk věří, že Vokoun týmu hodně pomůže. "Jeho nesmírné zkušenosti jsou nenahraditelné a budou se nám hodit. Myslím si, že jak Lukáš Mensator, tak Tomáš Závorka i všichni naši další gólmani v mládežnických a žákovských kategoriích budou moci od Tomáše leccos odkoukat," podotkl v pátek generální manažer.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články