Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Příchod Kotalíka je pro tým velkou vzpruhou, konstatoval Květoň

České Budějovice - Přestože Vítkovice v Budějovicích prohrály, může Viktora Ujčíka těšit alespoň fakt, že byl po zápase vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu. V zápase si připsal jednu asistenci, v posledních pěti zápasech pak nasbíral vynikajících osm kanadských bodů za čtyři trefy a stejný počet asistencí. Ukazuje tak, že je pro svůj tým stále nepostradatelným prvkem.

Aleš Kotalík
zdroj: ČTK autor: Roman Vohradník

Ujčík se v samotném konci zápasu ještě dostal do menší strkanice. "K zápasu to patří. Hráli jsme až do konce naplno a chtěli jsme s tím zápasem ještě něco udělat. Cosi se semlelo vzadu v rohu, pak na nás začali pořvávat mezi střídačkami, tak jsem to trochu usměrňoval," vysvětloval svou roli v šarvátce, která však už valného smyslu neměla.

Českým Budějovicím se v poslední době příliš nedařilo, a přestože hrály doma, za favorita se daly označit spíše Vítkovice. Přesto byli Jihočeši lepším mužstvem. "Budějovice dnes hrály moc dobrý zápas, byly silné na puku a držely nás ve třetině. My jsme se nedostali do většího a stálejšího tlaku, ze kterého bychom mohli vytěžit nějaký gól," komentoval Ujčík pro jeho tým nepříliš vydařené utkání.

Daleko spokojenější mohl být nejlepší hráč domácího celku. Po nevýrazných výkonech se Mountfield prezentoval zlepšenou hrou, Aleš Kotalík skóroval již ve čtvrté minutě, ve 27. minutě pak Lukáš Květoň zvýšil už na 2:1, když se umně zbavil dotírajícího Denise Reháka. "On se na mě nalepil, já udělal tři kroky a odhodil jsem ho. Pak jsem objel bránu a dal to nad lapačku. Z vítězství mám velkou radost, už jsme to potřebovali. Bylo to na hranici nějaké deky na týmu. Přišel Aleš Kotlík, což je velká vzpruha, v zápase jsme nechali hodně sil. Zasloužili jsme si vyhrát," byl přesvědčený viditelně dobře naladěný Květoň.

Jak již zmínil, velkým impulsem pro budějovické hráče je bezesporu příchod Aleše Kotalíka. "Když přijde z NHL takový hráč, mužstvo to nakopne. Je to osobnost a hráč, který se jen tak nevidí. Dobře pro nás," uzavřel po vítězném zápase ohlasy první střelec zápasu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články