Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Přibylova smůla: O reprezentační debut jej připravil problém s břišním svalem

Helsinky - Ani napodruhé se sparťanský útočník Daniel Přibyl nedočkal kvůli zranění premiéry v dresu české hokejové reprezentace. Loni se před listopadovým turnajem Karjala musel dvaadvacetiletý odchovanec Písku z nominace omluvit. Letos měl nejproduktivnější hráč extraligy smůlu, že jej o start pár hodin před čtvrtečním večerním duelem se Švédskem v Örnsköldsviku připravil problém s břišním svalem.

"Není to úplně příjemný. Už mi to takhle kvůli zranění uteklo loni. Stále čekám a asi mi nezbude nic jiného, než čekat dál a zkoušet to," komentoval Přibyl další odklad vysněného debutu v národním týmu. Potíže ale pociťoval už před osudným čtvrtkem. "Už při prvním tréninku se mi tam něco asi stalo, ale nebylo to nic tak vážného. Na tom rozbruslení jsem si to pak asi dodělal."

Přibyl se stejně jako další zraněný útočník Marek Kvapil s českým týmem přesunul ze Švédska do Helsinek, v sobotu ale zamíří do Prahy a čeká jej vyšetření. To podle lékaře české reprezentace Tomáše Vyskočila ukáže, zda je sval natažený, nebo natržený. "My jsme to zatím řešili s doktorem hodně povrchově. Teprve uvidíme, na jak dlouho to bude," navázal Přibyl. Sparta hraje už v úterý odvetu osmifinále Ligy mistrů na ledě Kärpätu Oulu a Přibyl netuší, zda u toho bude. "Teď se úplně necítím, uvidíme podle vyšetření," prohlásil.

Přeje si, aby to nebyly podobné peripetie jako před rokem. "Tehdy se mi to zranění pořád vracelo. Pak se zjistilo, že to bylo od kyčle, a šel jsem kvůli tomu na operaci." Přibyl se těšil, jak v reprezentaci naváže i na spolupráci se spoluhráčem z útoky Sparty Janem Buchtelem. "Byl jsem zvědavý, jak nám to půjde, a bohužel to musím zase odložit," litoval útočník, který vládne produktivitě extraligy s 18 body za osm branek a deset asistencí spolu s dalším parťákem z útoku Sparty Jaroslavem Hlinkou.

Přibyl doufá, že dopadne jako Sobotka

I Přibylova rodina se musel srovnat s faktem, že opět jeho premiéru v reprezentaci neuvidí. "Byli v očekávání. Ale nechali jsme to pak běžet, nedá se nic dělat. Já jsem ze začátku byl trošku naštvaný, ale během dne to přešlo. Co se dá dělat," prohlásil Přibyl. Spoluhráči se jej snažili utěšit a podpořit. Podobnou smůlu před premiérou v národním týmu měl současný kapitán týmu Vladimír Sobotka.

"Spousta kluků se mě snažila podpořit. Jestli nakonec dopadnu jako Vláďa Sobotka, tak to bude dobrý," podotkl s úsměvem Přibyl. Porážku se Švédskem 2:6 prožil jen z tribuny a sparťanský talent se snažil zápas alespoň pozorně sledovat. "Chtěl jsem si z toho aspoň něco vzít, když už jsem nemohl nastoupit. Já jsem zápas takhle naživo hodně dlouho neviděl, tak jsem se snažil z toho poučit. Samozřejmě by bylo příjemnější, kdybych mohl hrát. I když Švédové hráli hodně nepříjemně a rozhodně by to nebylo nic lehkého," dodal Přibyl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články