Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Přestřelka dopadla lépe pro Třinec. Oceláři srovnali stav semifinále

Třinečtí hokejisté podruhé v řadě uspěli proti Plzni a vyrovnali stav semifinálové série na 2:2. Utkání se rozhodovalo ve druhém dějství, kdy padlo šest branek a Třinec se ujal vedení 4:2. Ve třetí třetině už jen domácí Plzeň korigovala na konečných 3:4.

Radost třineckých hokejistů
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Do domácí sestavy naskočil poprvé od 27. ledna po zlomenině ruky zkušený útočník Kratěna, jenž se zařadil na křídlo druhé útočné formace. Už po 50 sekundách si indiáni zahráli přesilovku, ale bez efektu. Stejně si pak vedli i hosté po Němcově prohřešku z konce šesté minuty.

Mnohem více vzruchu přinesla až další početní výhoda Třince, která takřka navazovala na tu první. Hrňa v klíčové chvíli zlomil hůl, po chvilce na druhé straně rozehrál velmi špatně od zadního hrazení Hrubec, jenže tím zaskočil i Straku, kterému právě Hrňa znemožnil zakončení do prázdné branky. Skóre neotevřel ani Nedorost při šanci ze 14. minuty.

Druhé dějství přineslo po úvodní gólové dietě velké hody. Nastartoval je Pulpán ve 23. minutě parádní ranou od modré čáry v přesilovce a vymetl levý horní růžek za Hrubcem.

Jenže už během 25. minuty bylo úplně všechno jinak. Nejprve se hezky protáhl do zakončení Chmielewski a vyrovnal. O pouhých devět sekund později našel Hrňa před brankovištěm hlídkujícího Wereka, jehož neuhlídal Jones, a bylo to 1:2. Uplynuly jen dvě minuty a Hrňa po povedené kombinaci Ocelářů v další přesilovce přidal třetí zásah.

Domácí nerezignovali a sami po minutě a půl kontrovali. Také totiž využili početní převahu zásluhou Němce, který se zapsal mezi střelce po dorážce, za níž skočil "rybičku". Jenže netrvalo dlouho a hosté měli dvoubrankové vedení zpět: Werek zasadil hráčům Škody další ránu ve 31. minutě. Třinec pak navíc nevyužil dlouhou přesilovku čtyři na tři, kterou sehrál hodně špatně.

Hned zkraje třetí části zakončil z dobré pozice do boční sítě Chmielewski, jinak se ale odehrávala v režii Plzně, která se tlačila za vyrovnáním. O to více, když Pour ve 47. minutě po povedené kombinaci prvního plzeňského útoku snížil opět na rozdíl jediné branky.

Třinec pak hrál přesilovku, v níž domácí naděje udržel nad vodou Frodl. Zahanbit se nenechal ani jeho protějšek Hrubec, který rovněž v početní převaze vychytal Kracíka. Hosté pak ustáli ještě i další přesilovku a tlak Západočechů, jimž k vyrovnání nepomohla ani hra bez gólmana.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 3:4 (0:0, 2:4, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Pulpán (Gulaš, Jan Kovář), 29. V. Němec (N. Jones, Indrák), 47. Pour (Jan Kovář, Gulaš) - 25. Chmielewski (Martin Růžička, D. Musil), 25. Werek (Hrňa), 27. Hrňa (P. Vrána, Martin Růžička), 31. Werek (Gernát, Hrňa). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Komárek, D. Klouček. Vyloučení: 6:7, navíc Svačina (Třinec) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 6199. Stav série: 2:2.

Plzeň: D. Frodl - N. Jones, Moravčík, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Allen - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Kratěna, Kracík, V. Němec - Indrák, V. Nedorost, Stach - Eberle, Kodýtek, P. Straka - od 39. navíc Preisinger. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Třinec: Hrubec - Dravecký, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Husák - Martin Růžička, P. Vrána, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Werek - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Ladislav Čihák (Plzeň): "V první třetině to byla taková přetahovaná, pak ve druhé se nám podařilo dát gól, když jsme využili přesilovku. Když to zkrátím - pak nás šest minut lehkovážné pasáže stálo celý zápas. Pozitivní na tom je, že poslední třetinu jsme to nezabalili a chtěli s tím ještě něco udělat. Podařilo se nám dát gól a bylo spoustu času na to, abychom s výsledkem ještě pohnuli. Bohužel nám to tam už nenapadalo. Je třeba ale ocenit, že jsme se na to nevyflákli, hráči makali a moc jsme chtěli vyrovnat. Série je nyní 2:2 a dnešním zápasem nekončí."

Václav Varaďa (Třinec): "Výsledek je pro nás samozřejmě skvělý, je to parádní návrat do série, kterou teď bereme zpátky na náš zimák. Dnes to bylo velmi vyrovnané. Sice jsme inkasovali opět první gól, ale pak se nám povedla pasáž, kdy jsme dali tři branky za sebou a vývoj utkání jsme otočili. Domácí si pak sice pomohli v přesilovkách, ale závěr jsme ubojovali. Hráči dohrávali zápas s vypětím sil a jsou si vědomi toho, že série nekončí a budeme to mít ještě těžké. Tohle vítězství nás však posílí a dodá nám sebedůvěru do dalších bojů."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články