Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Přerov zvažoval odhlášení první ligy, Zubři ale finanční problémy zatím zažehnali

Hokej v Přerově bude pokračovat na profesionální úrovni. Zubři byli v minulé sezoně Chance ligy druzí za suverénními Českými Budějovicemi, ale v době koronavirové krize to dlouho vypadalo, že se do druhé nejvyšší soutěže nepřihlásí.

Je nám líto, video expirovalo.
Přerov zvládl krizovou situaci a bude dál hrát první ligu

Výpadek příjmů z play-off a douho nejasná ekonomická situace ohrozily existenci profesionálního přerovského hokeje. Po týdnech nejistoty se ale vedení Zubrů povedlo dohodnout se svými sponzory a partnery a první ligu na Hané zachránit.

"V současné době víme, že budeme schopní sestavit slušný rozpočet na první ligu, že v ní budeme hrát důstojnou roli, a proto přihlášku podáme," uvedl jednatel klubu Tomáš Pluháček.

Z úspěšného týmu sice odešlo hned sedm hráčů do extraligy, Zubři se ale mohou spolehnout na kvalitní odchovance, kteří by mohli týmu v budoucnu pomoci zabojovat i o nejvyšší soutěž.

"Budeme využívat kluky z juniorky i ty, kteří teď přešli do áčka. Výhodu máme i ve střídavých startech mladých hráčů, které máme různě po moravských klubech, které si můžeme podle potřeby stahovat," vysvětlil trenér Zubrů Vladimír Kočara.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články