Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Přerost zúžil nominaci pro MS v Malmö

Praha - Trenér hokejové reprezentace do 20 let Miroslav Přerost zúžil nominaci na blížící se juniorské mistrovství světa v Malmö. Z kádru byli vyřazeni zraněný obránce Jan Štencel, další bek Karel Plášil a útočníci Richard Nejezchleb a Patrik Zdráhal. Teoreticky však existuje možnost, že by se na severském turnaji představili; Přerost totiž již v pondělí připustil, že by po přípravných zápasech proti Švýcarsku a Norsku nominaci upravil. Mistrovství světa hráčů do dvaceti let sledujte v přímých přenosech na ČT sport nebo na našem webu.

"Loni jsme touhle dobou zvažovali nominaci dvou hráčů do čtvrté pětky, teď řešíme, kdo bude hrát v prvním druhém útoku, kdo bude chodit na přesilovky a kdo na oslabení. Ke změnám v nominaci může dojít i proto, že nebudeme mít doma významnou prověrku," uvedl Přerost na tiskové konferenci. Národní tým se od pátku připravoval v Rokycanech, poté se přesune do Malmö.

Zatímco Štencel a Plášil působí v české extralize, Nejezchleb a Zdráhal hrají v zámořských juniorských soutěžích. "Všechny hráče jsme měli pět nebo šest dní v kempu, výkonnost hokejistů ze zámoří byla srovnatelná s těmi z domácích klubů. V určitých ohledech možná i trošku horší. Ukázalo se, že v extralize dospělých dělají hráči pokrok, proto jsme se rozhodli dát jim přednost před těmi z kanadských juniorských soutěží," řekl Přerost.

Tým se odpoledne přesunul do Malmö, kde se 26. prosince na úvod šampionátu utká s úřadujícími mistry světa ze Spojených států. Základním cílem juniorské reprezentace je postup do čtvrtfinále. "Nejedeme na mistrovství odevzdaně nebo bez ambicí. Například oproti loňskému turnaji je ale máme skromnější. Chceme budovat mužstvo na určitém charakteru a cílem je dostat se do čtvrtfinále. Bylo by to třetí čtvrtfinále za sebou a bylo by hezké se přes něj konečně prosadit," dodal Přerost.

Je nám líto, video expirovalo.
Kdo pojede na MS dvacítek?

Nominace:

Brankáři: Daniel Dolejš (Vítkovice), Marek Langhamer (Medicine Hat/WHL), Dominik Hrachovina (Tappara Tampere/Fin.),

obránci: Libor Šulák (Chomutov), Ronald Knot (Slavia Praha), Patrik Marcel (Plzeň), Jan Košťálek (Rimouski/QMJHL), Petr Šidlík (Victoriaville/QMJHL), Michal Plutnar (Tri-City/WHL), David Němeček (Saskatoon/WHL),

útočníci: Dominik Simon, Martin Procházka (oba Sparta Praha), Ondřej Kaše, David Kämpf (oba Chomutov), Vojtěch Tomeček, Jiří Fronk (oba Karlovy Vary), Pavel Zacha (Liberec), Patrik Machač (Kladno), Pavel Sedláček (Zlín), David Pastrňák (Södertälje/Švéd.), Jakub Vrána (Linköping/Švéd.), Dominik Volek (Red Deer/WHL), Radek Faksa (Kitchener/OHL).

Zdroj
ČTK, hokej.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články