Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Přerost povolal před MS dvacítek 12 hokejistů ze zámoří

Praha - V širší nominaci kouče Miroslava Přerosta pro mistrovství světa hokejistů do 20 let, které se na přelomu roku odehraje v ruské Ufě, figuruje dvanáct hráčů ze zámoří včetně Tomáše Faksy, Martina Frka či Dmitrije Jaškina. Nechybí útočník Tomáš Hertl, který stále více září v dresu extraligové Slavie. Mezi 27 nominovanými je trojice brankářů, devět beků a patnáct útočníků.

Miroslav Přerost
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Kouč Přerost, jemuž pomáhají asistenti Jiří Juřík s Pavlem Trnkou a také trenér brankářů Jaroslav Kameš, absolvuje s týmem od 15. prosince přípravný kemp v Rokycanech. V rámci soustředění se ve středu 19. prosince utká česká dvacítka se Slovenskem v Havlíčkově Brodě. Po tomto utkání bude oznámena konečná nominace pro šampionát, v níž by měli být tři brankáři a dvacet hráčů do pole.

Do dějiště šampionátu, který se hraje od 26. prosince do 5. ledna, odletí výprava den po zápasu se Slováky. V neděli 23. prosince sehraje přímo v Ufě přípravu s Německem. Za obhajobou páté příčky z minulého MS v Kanadě vykročí čeští junioři v základní skupině A duelem s obhájci zlata Švédy, posléze změří síly s Finskem, Lotyšskem a Švýcarskem.

Širší nominace pro MS hráčů do 20 let v Ufě:

brankáři: Patrik Bartošák (Red Deer/WHL), Jan Lukáš (Olomouc), Matěj Machovský (Brampton/OHL)

obránci: Milan Doudera (Kladno), Marek Hrbas (Kamloops/WHL), Tomáš Kvapil (Karlovy Vary), David Musil (Edmonton/WHL), Tomáš Pavelka (P.E.I./QMJHL), Petr Šidlík (Victoriaville/QMJHL), Jan Štencel (Vítkovice), Patrik Urbanec (Zlín), Vojtěch Zadražil (Jihlava)

útočníci: Tomáš Rousek, Michal Švihálek (oba České Budějovice), Matěj Beran (P.E.I./QMJHL), Petr Beránek (Znojmo), Tomáš Faksa (Kitchener/OHL), Martin Frk (Halifax/QMJHL), Tomáš Hertl (Slavia Praha), Tomáš Hyka (Gatineau/QMJHL), Dmitrij Jaškin (Moncton/QMJHL), Petr Koblasa (Karlovy Vary), Erik Němec (Vítkovice), Lukáš Sedlák (Chicoutimi/QMJHL), Dominik Simon (Sparta Praha), Vojtěch Tomeček (Karlovy Vary), Jakub Vrána (Linköping/Švéd.)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články