Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Premiérový titul z PWHL slaví Křížová s Minnesotou

Titul v premiérovém ročníku zámořské ženské Professional Women's Hockey League (PWHL) získaly hráčky Minnesoty s českou reprezentantkou Denisou Křížovou. V rozhodujícím pátém finále play-off přehrály Boston 3:0 a jako historicky první tým zvedly nad hlavu Walter Cup.

Premiérové šampionky PWHL z Minnesoty
zdroj: PWHL/X

Devětadvacetiletá Křížová odehrála v posledním zápase sezony přes 17 minut, bodově se ale neprosadila. V play-off si v deseti zápasech připsala dvě branky, ve 24 utkáních základní části nasbírala šest bodů za tři góly a tři asistence.

Je nám líto, video expirovalo.
Minnesota s Křížovou ovládly finále PWHL

Nejužitečnější hráčkou play-off byla vyhlášena jednička draftu Taylor Heiseová, která byla s pěti góly nejlepší střelkyní vyřazovacích bojů. V deseti odehraných zápasech přidala tři asistence a s bilancí osmi bodů se dělila o pozici nejproduktivnější hráčky.

Zářijovým draftem ligy prošly spolu s Křížovou ještě čtyři další spoluhráčky z národního týmu. Kateřina Mrázová, která se v lednu stala první českou střelkyní gólu v soutěži, hrála spolu s Anetou Tejralovou a Terezou Vanišovou v Ottawě pod vedením reprezentační trenérky Carly MacLeodové. Dres Montrealu oblékala nejvýše draftovaná Češka Dominika Lásková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články