Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Premiérový střelec Kaut: Jak to tam padlo, nevím

Výtečný start reprezentační kariéry zažívá útočník Martin Kaut. Ke dvěma asistencím, které nasbíral během svého debutu, přidal v druhém duelu proti Švýcarsku také premiérovou branku. Tou otevřel skóre při vítězství 4:1.

Martin Kaut (vpravo)
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Za gól jsem určitě šťastný, protože jsem měl dneska hodně šancí a byl jsem rád, že mi to tam spadlo. Důležité ale je, že jsme dvakrát vyhráli," pochvaloval si Kaut podařený start reprezentační kariéry. "Někdo mi to tam nahrával, stáhnul jsem si to do bekhendu a hodil to na bránu. Ani nevím, jak to tam padlo, asi gólman neviděl," popsal.

Stejně jako ve středu nastoupil v útoku s Davidem Tomáškem a Janem Ordošem a byl rád, že jejich výkon se zlepšil především směrem do defenzivy. "V té jsme se zlepšili. Ale pořád jsme mladí kluci a děláme chyby. Ale myslím si, že jich dneska bylo málo. A hlavní je, že jsme vyhráli," zopakoval Kaut.

Za sebou má druhou sezonu v dresu Pardubic, v národním mužstvu formu z play-off potvrzuje. "Je hrozně důležité se nebát. Kdybych se bál, tak bych asi nepředvedl takový výkon. Je to zdravé sebevědomí. Neobávat se toho, že něco pokazím. A když se to stane, tak se nic neděje a jedu dál," poznamenal. 

Přes podobný vývoj jako v prvním utkání byli podle Kauta Švýcaři od začátku nebezpečnější. "V první třetině na nás vlétli, tam nás Patrik Bartošák skvěle podržel. Potom jsme ale udržovali tempo a byli jsme lepším týmem," dodal Kaut.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články