Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Předvádíme nehokej, soptil kapitán Bednář po další prohře Slavie

Praha - "Máme problém s produktivitou, nedáváme góly. Je to nemohoucnost. My to asi neumíme, protože to není možné," nechápal po prohře s Litvínovem 0:1 zkušený hokejový kapitán Jaroslav BednářSlavia si ve 34. extraligovém kole připsala již dvaadvacátou porážku a její situace se stává stále kritičtější. Pražané jsou beznadějně poslední a Bednář přiznal, že kvalita týmu není moc dobrá.

Útočník Slavie Jaroslav Bednář (vpředu) a obránce Litvínova Karel Kubát
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Může se stát, že jeden dva zápasy nedáme gól, ale my jich máme už sedm osm," kroutil hlavou Bednář. "Průměr máme suverénně nejhorší v lize, to není normální. Asi to bude v tom, že je (góly) dávat neumíme," podotkl.

S psychikou ale podle něj Pražané problém mít nemohou. "Nemyslím si, že teď už je to stresující nebo svazující. Jsme suverénně poslední o mraky bodů. Ani nevím, o kolik to je," uvedl. I proto se na psychiku nechce vymlouvat. "Bohužel hokej hrát neumíme. Neumíme si vyhovět a máme svázané ruce, svázané nohy a hlavně svázaný mozek. Co tam kolikrát vyvádíme, nemá s hokejem nic společného," řekl Bednář jasně.

Slavia podruhé za sebou prohrála o gól, předcházející duel o dva, ale druhý inkasovala při power play. Těsné výsledky Bednář neřeší. "Je potřeba se zamyslet, co udělat, aby se vyhrávalo. Ne, že se prohraje 0:1. Předtím byla série, kdy jsme dostávali šest nebo sedm gólů. Já v tom rozdíl nevidím," uvedl.

Bojovnost nebo nasazení přitom Slavii nechybí. "Fyzicky taky nezaostáváme, ale bohužel chybí nám hokejovost. To, co my předvádíme, je nehokej a šancí máme obecně hrozně málo. Najížděli jsme čtyři na tři, pět na tři a my z toho skoro ani nevystřelíme," poukázal Bednář na klíčovou pasáž zápasu na začátku třetí třetiny, kdy měla Slavie šanci srovnat se soupeřem krok.

"Na tréninku nám přesilovky šlapou výborně, ale pak si během zápasu děláme, co chceme. Někteří hráči si nesmyslně stoupnou jinam a vystaví další čtyři mimo hru. Pro mě je to nepochopitelné," uvedl Bednář, jenž ale v emocích po utkání dál hru hodnotit nechtěl. "Ještě bych řekl něco, co by nevyznělo dobře," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Slavia - Litvínov
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články