Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Předkolo se na Pardubicích podepsalo, soudí Bonk

Třinec - Kapitán Radek Bonk převedl třinecké hokejisty v play-off přes první překážku. Oceláři porazili v pátém utkání čtvrtfinále Pardubice 6:3 a přes východočeský celek se ve vyřazovacích bojích dostali poprvé v historii. Třinec už má jistotu, že minimálně obhájí loňské čtvrté místo.

Martin Růžička a Radek Bonk
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Je to zatím jenom první krok. Chceme jít co nejdále. Pardubice byly ale obrovsky těžkým soupeřem, tak lehké, jak by se mohlo zdát podle výsledku 4:1 na zápasy, to rozhodně nebylo," řekl novinářům Bonk. Osmatřicetiletý útočník se v play-off už zase cítí jako ryba ve vodě. Někomu se v základní části nemusel zdát tolik výrazný, jenže od čtvrtfinále už je Bonk znovu vůdčí silou Ocelářů.

Dnes dal důležitý gól na 2:1, pod třetí a pátý gól se podepsal asistencí. "Dneska jsme byli lepší, v Pardubicích to byly dva vyrovnané zápasy. Rozhodly už ty první dva góly v první třetině. Dostali jsme se na koně, oni museli dotahovat. My jsme navíc měli více sil. Na nich se podepsalo těch pět zápasů v sedmi dnech, co museli absolvovat v předkole se Slavií," řekl Bonk.

Taktika Třince ale prý jenom na únavu soupeře nesázela. "My jsme věděli, že když budeme hrát to, co máme, že budeme lepší. Nemohli jsme spoléhat na to, že jim třeba dojdou síly. To, že jsme celé utkání vedli, nám v tom ale pomáhalo," řekl Bonk.

Úplně bez chyb to ale Slezané nezvládli. Bonk si vyčítal chybu ve středním pásmu, po níž ujel Tybor a vyrovnal 1:1. "Říkáme si, že střídání po vstřeleném gólu je strašně důležité a pak tam uděláme takovou chybu. Vedení jsme neudrželi ani minutu. Ale bylo klíčové, že jsme hned za chvíli dali zase na 2:1. Dokázali jsme na ty jejich góly odpovídat, a to jim nepřidalo," řekl Bonk.

Oceláři budou mít po čtvrtfinálové sérii minimálně den odpočinku. Bonk už je ale myšlenkami v dalším kole. "Budu samozřejmě sledovat vývoj dalších sérií, ale tam si není co vybírat. Ať dostaneme kohokoliv, bude to kvalita. Jméno soupeře neovlivníme, musíme se především soustředit na náš vlastní výkon," řekl Bonk.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články