Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Předčasné finále? Vítěz základní části Plzeň vyzve obhájce titulu z Brna

Atraktivní souboj vítěze základní části Plzně a obhájce mistrovského titulu Komety Brno nabídne druhá semifinálová série play-off hokejové extraligy. Pokud bude pokračovat trend posledních vzájemných zápasů, lze se těšit na pořádná dramata – z minulých šesti měření sil mezi oběma soky jich pět dospělo minimálně do prodloužení, zbývající duel skončil rozdílem jediné branky. Série startuje v Plzni, přímý přenos sledujte od 16:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Plzeň - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Plzeň postoupila přes Olomouc před více než týdnem, Kometa měla dokonce ještě čtyři dny volna navíc, když výsledkem 4:0 možná až překvapivě snadno vyprovodila ve čtvrtfinále Vítkovice.

"Vyplnili jsme ty dny volnem pro hráče, tréninkem, ale jen lehčího rázu, nic těžkého. Pilovali jsme přesilovky, oslabení a celkově spíše ty herní věci," řekl asistent trenéra Jiří Hanzlík.

Že by Brnu mohlo uškodit delší volno, si nemyslí. "Jde o zkušené mužstvo, které ví, jak s takovými věcmi nakládat, takže Kometa přijede určitě připravená," míní bývalý obránce Hanzlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Brno je po dlouhé pauze natěšené. Proti Plzni Kometa čeká velkou bitvu

Ví, že Indiáni mají před sebou mimořádně silného protivníka. "Obecně jejich největší síla je podle mého to, že jde o nejtalentovanější mužstvo v lize. Navíc na play-off se umí připravit a hrají ho ukázněně, nejdou naproti chybám. Když mají vyhodit puk, tak ho vyhodí, když s ním mají hrát, tak s ním hrají, nepřetahují střídání. Dělají přesně všechno, co k tomu dobrému týmovému výkonu patří," uvedl Hanzlík.

V dlouhodobé fázi sezony oba soupeři ve vzájemných zápasech dvakrát vyhráli. Základní část ale podle Hanzlíka nebude v žádném ohledu směrodatná.

"Z toho se nedá nic vyvozovat. Oba týmy vědí, co druhý hraje. My do toho nejdeme v poraženecké náladě, ale zároveň ani s přehnaným sebevědomím," prohlásil Hanzlík.

Klíčová bude jako obvykle disciplína. Ve hře i co se nedovolených zákroků týká. "Kometa má skvělé přesilovky, nemůžeme si dovolit pět, šest, sedm a více oslabení za zápas. Potřebujeme zopakovat výkon z posledního utkání proti Olomouci, kdy se ten výkon blížil začátku sezony, kdy nás byl plný led," připomněl Hanzlík.

"Kometa má výborný tým a skvělého gólmana. My se připravujeme opravdu hodně a nemáme důvod být ustrašení. Půjdeme do série s tím, že každý zápas chceme zvládnout a uděláme pro to všechno. Musíme začít od prvního utkání makat a věřit každou minutu. Podle mě nic není víc než takováto série s takovýmto týmem," prohlásil plzeňský gólman Miroslav Svoboda.

Rovněž obhájce loňského zlata vstupuje do semifinálové série s pokorou. "Respektujeme sílu soupeře. Jsme skromní, Plzeň vyhrála základní část. Díváme se sami na sebe. Více to komentovat nebudu," uvedl majitel klubu a současně hlavní kouč Komety Libor Zábranský.

Brňané měli po rychlém konci čtvrtfinálové série s Vítkovicemi dvanáctidenní přestávku. "Vyplnili jsme ji normální přípravou, nabrali jsme síly. Na týmu je znát pohoda, kluci se na zápasy těší," poznamenal Zábranský, který bude mít s výjimkou zraněného Dočekala k dispozici kompletní kádr.

Po návratu do extraligy Kometa v play-off na Plzeň narazila dvakrát. Před šesti lety v semifinále vyhrála 4:1 a před čtyřmi roky ve čtvrtfinále 4:2. "To nehraje vůbec roli. Mužstva se změnila. Každé play-off je jiné," uvedl Zábranský.

Podobně nahlížejí Brňané i na vyrovnané bitvy v rámci základní části. "Čekám nyní zápasy v poněkud jiném duchu. Předpokládám, že se nebude hrát tak otevřeně, přednost dostane pozorná defenziva se snahou udělat co nejméně chyb. Pochopitelně nebude padat ani tolik gólů," předpokládá obránce Ondřej Němec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články