Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Před zápasy s Rakouskem se k reprezentaci připojí čtveřice Krejčík, Cienciala, Blümel a Klapka

Obránce Jakub Krejčík a útočníci David Cienciala, Matěj Blümel a Adam Klapka. Ti všichni se zapojí do přípravy hokejové reprezentace na mistrovství světa, jež bude pokračovat od neděle ve Znojmě. V dohledné době by se měli přidat i liberecký gólman Petr Kváča a útočník Jiří Smejkal z Lahti. Kvůli zranění naopak skončil brněnský útočník Luboš Horký. Druhou část přípravy zakončí v příštím týdnu dva zápasy série Euro Hockey Challenge proti Rakousku. Přímé přenosy nabídne ČT sport i ČT sport Plus.

Soupiska tak bude po posledních změnách čítat trojici brankářů, devět obránců a 14 útočníků. Zahrnuje celkem 13 nováčků.

Bez jediného reprezentačního startu jsou vedle brankářů Dominika Pavláta (Plzeň) s Alešem Stezkou (Vítkovice) i obránci Tomáš Bartejs, Radek Kučeřík (oba Brno), Lukáš Kaňák, David Kvasnička (oba Plzeň), Patrik Demel (Litvínov) a útočníci Martin Lang (Plzeň), Jan Bambula, Jakub Navrátil (oba Olomouc) a Petr Fridrich (Vítkovice), ale i nově povolaní Cienciala s Klapkou.

Tým má za sebou už čtyři dny intenzivní přípravy, kterou pod novým koučem Karim Jalonenem absolvoval od pondělí do čtvrtka v Plzni.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté odstartovali přípravu pod Jalonenem

"Jsem spokojen s tím, jak všichni hráči k prvnímu přípravnému kempu přistoupili. Na všechny tréninky se stoprocentně soustředili a všechna cvičení se jela v plném nasazení. Je dobře, že během kempu ve Znojmě a Linci už odehrajeme první přípravné zápasy, protože jedině tak si o hráčích a jejich hře budeme moct udělat ucelený obrázek," uvedl Jalonen.

Podle průběhu play-off v evropských soutěžích může být do neděle kádr ještě doplněn. Jisté už nyní je, že z týmu poraženého čtvrtfinalisty extraligy Liberce dorazí brankář Kváča, jenž dostal ještě týden volno a trenérům se bude hlásit na kempu v Chomutově 11. dubna.

Postupné doplňování kádru řeší na dálku i generální manažer Petr Nedvěd, který je v těchto dnech na inspekční cestě v zámoří, kde jedná s českými hráči v NHL o jejich případné účasti na MS.

"S Karim Jalonenem jsme se dohodli, že budeme hráče z evropských soutěží oslovovat postupně tak, jak budou jejich týmy končit ve vyřazovacích bojích,“ řekl Nedvěd.

V následujících týdnech se k mužstvu připojí Jiří Smejkal, jakmile doléčí drobné zranění. Další útočník Lahti Lukáš Jašek se omluvil ze zdravotních důvodů.

Nominace:

brankáři: Štěpán Lukeš (Karlovy Vary; 2 starty), Dominik Pavlát (Plzeň; 0), Aleš Stezka (Vítkovice; 0),

obránci: Vojtěch Budík (1 start/0 branek), Lukáš Kaňák (0/0), David Kvasnička (všichni Plzeň; 0/0), Tomáš Bartejs (0/0), Radek Kučeřík (oba Kometa Brno; 0/0), Patrik Demel (Litvínov; 0/0), Michal Jordán (Chabarovsk/KHL; 83/5), Jakub Krejčík (Dinamo Minsk/KHL; 104/4), Jan Ščotka (Jyväskylä/Fin.; 12/0),

útočníci: Ondřej Beránek (15/2), Jiří Černoch (3/0), Jakub Flek (28/6), Jan Hladonik (všichni Karlovy Vary; 1/0), Jan Bambula (0/0), Jakub Navrátil (oba Olomouc; 0/0), Matěj Blümel (21/6), David Cienciala (oba Pardubice; 0/0), Petr Kodýtek (12/2), Martin Lang (oba Plzeň; 0/0), Petr Holík (Brno; 34/10), Petr Fridrich (Vítkovice; 0/0), Adam Klapka (Liberec; 0/0), Patrik Zdráhal (Litvínov; 12/1).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články